vice i zoki

Nakon što je hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio kako bi papa Franjo ‘glasao za njega i njegovu stranku’, jer je SDP ‘kršćanstvo, a ovi drugi su najobičniji barbari’, čelnik udruge Vigilare Vice Batarelo reagirao je na svom Facebook profilu i kritizirao tu izjavu.

U svom statusu, osim kritike, Batarelo je uputio i poziv Milanoviću da dođe na svetu misu u crkvi Sveta Mati Slobode u 12 sati, onu koju predvodi don Damir Stojić.

Ovo je njegov status.

“Čovjek ostane bez teksta, je li ovaj Zoki za stvarno??? Prvo svetogrđe o Svetom Trojstvu, zatim danas o Papi i izjava “zato sam uvjeren da bi pravi kršćani glasali za mene”… yeah right, dream on! (samo snivaj). Prvo gazi i ismijava svetinje, kršćanstvo i hrvatsku tradiciju i očekuje kako su svi katolici dobili trenutačnu amneziju i zaboravili njegove ljevičarsko izazivanje rata kultura: smrzavanje embrija; indoktrinaciju djece kroz ultraliberalni spolni odgoj; kampanja protiv braka muškarca i žene, mržnja spram Katoličke Crkve u Hrvatskoj…

Ali s obzirom da nakon 8.11. više neće imati posao (i dosta slobodnog vremena) oprostit ćemo mu, ali ga i izazivam da bude faca i da stvarno otkrije tu katoličku vjeru koju toliko omalovažava i da vidi ne samo kako je ona integralni dio hrvatske kulture nego da i njemu osobno može dati smisao života. Štoviše, pozivam ga na Jarunu u Svetoj Mati Slobode u 12 sati svake nedjelje kada don Damir Stojić ima Svetu Misu te da dođe poslije na kavu s mladima i ostalim župljanima u Jedru. Tu će vidjeti pravu snagu i budućnost Hrvatske. Očekujemo te, svaka duša je važna.”

Zanimljivo, na ovaj se status javio i don Damir Stojić, te poručio:

“Gospodin Milanović je uvijek dobro došao kod nas na Jarunu u 12h na misi – kao što su svi dobro došli. P.S.: Imamo uvijek 3 svećenika koji ispovijedaju prije i za vrijeme mise. :)”

Bitno.net