Splitsko-makarska nadbiskupija. Splitsko-dalmatinska županija te gradovi Split i Solin domaćini su Trećeg nacionaolnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održat u Splitu i Solinu, 15. i 16. rujna 2018. godine, pod geslom Obitelj – izvor života i radosti.

Očekujući velik broj sudionika, vjernici Splitsko-makarske nadbiskupije u velikom broju su otvorili vrata svojih domova za sudionike koji na Susret dolaze iz udaljenijih krajeva i trebaju noćenje. Obitelji iz trideset osam župa grada Splita, Solina i okolnih gradova i mjesta, izrazilo je spremnost primiti obitelji, te ćemo tako moći ugostiti oko 2800 sudionika, odnosno smjestiti osobe iz 56 autobusa.

Konačan broj hodočasnika koji dolaze iz drugih krajeva Hrvatske i inozemstva znat će se najkasnije do 10. kolovoza jer su prijave sudionika još u tijeku. Pozivamo sve one koji žele sudjelovati na ovom vrijednom događaju za Crkvu i čitavo društvo da se prijave svome župniku ili Uredu za obitelj (nad)biskupije iz koje dolaze. Sve detaljnije informacije su na službenoj stranici Susreta www.susretobitelji.hr.

Bitno.net