Momčad grada Samobora osvojila je pobjednički pokal ispred ekipa Franjevačkih bogoslova, Franjevačke mladeži i Hrvatske reprezentacije beskućnika. U revijalnoj utakmici Hrvatska reprezentacija novinara bila je bolja od najboljih nogometaša među hrvatskim svećenicima.

Organizator turnira Vijeće za pravdu, mir i skrb za sve stvoreno Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda na taj način želi obilježiti prvu obljetnicu smrti ovoga svoga pokojnog člana koji je nakon teške bolesti preminuo 6. ožujka u 40. godini života i 16. redovništva. Ujedno franjevci žele u karitativne svrhe javnosti ponuditi bogatu ostavštinu nogometnih, košarkaških, skijaških i hokejaških dresova, koje je fra Juraj tijekom cijelog života marljivo prikupljao, te cjelokupnim prihodom pomoći Prihvatilištu za beskućnike „Ruže sv. Franje“ u Rijeci, samoborskoj kući za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kao i siromašnim pojedincima i obiteljima na području grada Samobora. Tako se u ponudi mogu naći dresovi najvećih hrvatskih i svjetskih klubova te reprezentacija, kao i najpoznatijih sportaša (Šuker, Boban, Kostelić, Mandžukić, Pele, Ronaldo, Beckham i dr.).

Fra Juraj je rođen u Virovitici gdje je završio osnovnu i srednju školu. Franjevački habit je odjenuo 1. rujna 2001. godine u Svetištu Majke Božje Trsatske gdje je godinu dana poslije položio prve redovničke zavjete. Kao manji brat svetog Franje, službu sakristana obnašao je na Trsatu, zagrebačkom Kaptolu i posljednje godine života u Samoboru gdje je i preminuo.

Bio je i zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svijetu, u nogomet i aktivno igrao u Katoličkoj malonogometnoj ligi te poticao druge da se uključe u sportske aktivnosti. Godine 2009. i 2010. bio je pomoćni trener i duhovnik Hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika na svjetskim smotrama u Milanu i Rio de Janeiru.

Aukciju možete pronaći OVDJE.

Bitno.net