Prije nekoliko dana pisali smo o Joey Martin Feek, američkoj country pjevačici koja boluje od karcinoma, a sada vam donosimo dirljiva svjedočanstva nje i supruga.

roryandjoey

Foto: Instangram.com/roryandjoey

Joey je, nakon što je rodila malu Indianu, djevojčicu s Downovim sindromom, sredinom prošle godine dijagnosticiran rak grlića maternice.

Nakon dijagnoze uslijedilo je iscrpljujuće i mukotrpno liječenje, kemoterapije, operacije, zračenja. U srpnju ove godine, nakon svih tih terapija koje nisu urodile plodom, pretrage su pokazale da se tumor i dalje ubrzano širi. Njezin suprug i glazbeni partner, Rory, nedavno je napisao na svom blogu: “Ponekad jednostavno nisu dovoljne operacije – ili liječnici – ili kemoterapije – ili molitve. Moraš obrisati suze s obraza i izreći riječi za koje ste se nadali da ih nikada nećete morati kazati… Dosta.”

IMG_0991-4-1024x687

Foto: Instangram.com/roryandjoey

Supružnici su odlučili prekinuti liječenje i otići kući, na malu farmu na kojoj žive, a Rory piše: “Ne umrijeti, nego živjeti dok se držimo za ruke i sjedimo na stražnjem trijemu i gledamo sunce i svoju slatku djevojčicu koja se igra na prostirci ispred nas. Da uživamo u slavljenju prekrasnog života kojim nas je On blagoslovio i da ne pokušavamo odgovoriti na pitanje zašto ne možemo imati više od toga zajedno. I zašto On dopušta da se to dogodi. Liječnici su nam dali procjenu koliko vremena još Joey ima, i oboje smo gledali na kalendar koji visi na našim kuhinjskim vratima, a onda sam uzeo kalendar i bacio ga u kantu za smeće. Dakle, nemamo zauvijek. Imamo sada. I to je dovoljno. I da vam kažem da nismo uplašeni, bila bi laž. To je nešto za što smo mislili da se događa nekom drugom, a ne nama. Ali onda se podsjetimo… mi smo netko drugi za nekog drugog.”

Joey je sada u terminalnoj fazi bolesti kući, među svojim najbližima. Više ne može ustati iz kreveta te trpi velike bolove koji se ublažavaju morfijem. Obitelj i prijatelji joj pokušavaju olakšati i tjelesne i psihičke boli koje bolest neminovno sa sobom nosi, ma kako je u vjeri i nadi prihvaćali. Tako su, da se ne bi razlikovali izgledom od nje, kojoj je kosa otpala nakon kemoterapija, i oni obrijali svoje glave. I odjednom Joey više nije izgledala drugačije od ostalih što je izmamilo svima osmijeh na lice.

rory

Foto: Instangram.com/roryandjoey

Suprug prepričava vrlo emotivan doživljaj koji je bilo potaknut fotografijom male susjede na mobitelu. Slika djeteta u Joey je probudila tugu i žal za onim što sama neće moći doživjeti, a što je i u njoj i suprugu do tog trenutka bilo zatomljeno. Rory piše: “… kroz suze, rekla je riječi, za koje sam znao da ih u sebi drži, ali ih nikada prije nije izrekla…

Riječi koje su najteži dio svega kroz što prolazimo:

‘Želim podići naše dijete, želim biti ta koja će ju učiti.’
Bila je neutješna.
Držao sam je u naručju… Nisam znao što da radim.
A onda, … kroz prozor je vidjela snijeg …

‘Nisam mislila da ću ikada više vidjeti snijeg.’ I tada je pogledala u mene i podigla pogled gore prema nebu i rekla: ‘Ako je ovo posljednji snijeg koji ću ikada više vidjeti, hvala ti Isuse… hvala.’

Kao manu s neba. Bog nam je poslao upravo ono što nam je potrebno… upravo onda kada to trebamo. On to uvijek tako čini.”

Rory dijeli s nama svoja iskustva, misli, strahove, nade, kao i molbu za molitvom za čudo izlječenja i mir za prihvaćanje Božje volje te među ostalim piše:

“Mislim da na kraju… dobro i loše, On samo želi da damo Njemu.
I tako smo i učinili.
Preporučujemo se u vaše molitve. Za čudo.
I više, za mirno prihvaćanje Njegove volje.
To je dovoljno!”

Screen-Shot-2015-11-25-at-3.33.11-PM-1024x555

Foto: Instangram.com/roryandjoey

Potičući vas na molitvu za Joey pozivamo vas da pogledate video s prekrasnom pjesmom koja govori o onome što im je u životu važno, a koju su zajedno snimili na svojoj farmi prije nekoliko godina.

K.S. | Bitno.net