Draga raseljena Hrvatska!

Dragi Hrvati u Domovini!

Odijeljeni moj narode!

(PRVI PUT NAJAVLJUJEM!)

Ovih dana kad ni oni koji stanuju jedan pokraj drugoga ne mogu provoditi vrijeme zajedno, svi mi Hrvati žudimo jedni za drugima. A kolika li je onda žudnja onih koji su se morali rastati od Domovine, i kolika li žudnja Domovine za onima koji su je morali napustiti? Ovo je vrijeme čežnje za susretanjem, pa nam misli lete k vama.

Gdje ste, kako vaša srca, mislite li na nas? Kako vam vjera, nada, ljubav, mudrost? Jesu li vas zavodljivosti i poteškoće svijeta pritisnule? Mislite li na Domovinu? Uspijevate li odgojiti djecu, sačuvati jezik i vjeru, usaditi im ljudskost, hrvatsku dušu? Bojite li se?

A znademo da vi jednako tako mislima dotičete zemlju koju ste ostavili, ili vaši očevi i djedovi. Odijeljeni, a u duši isti… Gdje god bili, sve nas iste brige muče, a osobito ovih dana vidimo i osjećamo kako smo krhki. Osobito se mi, kao mali narod, danas moramo priviti tješnje jedni uz druge, u molitvi, uz našega Boga, i uz skute Djevice Marije koju smo u srcu prenijeli preko oceana i kontinenata, uz ljubav i molitve koje smo u Domovini naučili.

Velika pandemija hara svijetom i tresu se svi svjetski moćnici, klimaju svi sustavi, i pokazuje svaka ljudska krhkost. Osim te muke, naš stolni grad svih Hrvata teško je stradao, crkve su porušene, katedrala oštećena, stanovi urušeni. Uza sve muke i boli koje osjećamo privinuti uz našu Domovinu, i ove sadašnje moraju nas trgnuti da se svi okupimo oko Majke nebeske, jer, premda smo odijeljeni, jedan smo narod i jedno smo. Budimo s njom zajedno, svi mi Hrvati sa svih kontinenata, svećenici i puk Božji. I izlijmo sve naše vapaje duše. Zahvaljujući za silu milosti koje je dragi Bog dao našemu narodu, molimo da se naš narod pridigne i kroz ovu krizu temeljito obnovi:

– za vjeru, da ostanemo vjerni Bogu i Crkvi svojoj katoličkoj,

– za kraj pandemije i obnovu Zagreba,

– za našu dijasporu, da očuva svoj identitet i svoje vrijednosti,

– za budućnost svega hrvatskog naroda i njegovo potomstvo,

– i za svakoga od nas sa svim našim potrebama.

Pozivam vas, dragi Hrvati svega svijeta, sve one koje sam susretao po Kanadi, Americi, Australiji i Europi, i sve one koje nisam, a jednako vas sve ljubim: Okupimo se i možda prvi put svi zajedno i u isto vrijeme molimo krunicu, svi Hrvati svijeta, za Božju milost i spasenje, kako za sav svijet tako i za sve poteškoće koje našu Hrvatsku pogodiše – od potresa do koronavirusa i svih suvremenih križeva ovog naraštaja.

Krunicu ćemo moliti svi u isti čas, premda u različitim vremenima u vašim zemljama.

Razglasite, molim vas, ovaj događaj. Uključimo se u molitvu pred svemogućim Bogom po zagovoru naše Gospe, kraljice Hrvata, kako bi naš maleni narod izvela iz oluja koje nas nadvisuju i povela u luku spasa.

Molimo i pozovite sve da molimo zajedno.

Pater Ike i sva srca naša Hrvatska!

Događaj je najavljen na ovom linku:

https://www.facebook.com/events/1662916080586293

Draga raseljena Hrvatska!Dragi Hrvati u Domovini, Odijeljeni moj narode! (PO PRVI PUT NAJAVLJUJEM!)Ovih dana kad…

Objavljuje Pater Ike ManduricSrijeda, 1. travnja 2020.

Bitno.net