Ritam života je taj koji ljude često čini iscrpljenima, pod pritiskom. Ono što tišti jest preopterećenost poslom i stres koji dovodi do krajnje mentalne, emotivne, osjećajne i tjelesne iscrpljenosti. Papa Franjo to ističe u videoporuci s molitvenom nakanom za studeni, koju je objavila Papina svjetska molitvena mreža, a posvećena je osobama koje pate od depresije.

Iscrpljenost sa sobom nosi tugu, apatiju, duhovni umor, znatnu težinu koju valja prihvatiti i liječiti slušanjem. Nastojimo biti blizu onima koji su iscrpljeni, koji su očajni, bez nade, često samo slušajući u tišini, jer ne možemo čovjeku reći: ‘Ne, život nije takav. Slušaj me, ja ću ti dati recept’. Nema recepta – istaknuo je Papa.

Sveti je Otac napomenuo također da nam, uz neizostavnu psihološku, korisnu i učinkovitu, pratnju, u pomoć priskaču Isusove riječi: „Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti“. Molimo da ljudi koji pate od depresije ili iscrpljenosti u svima pronađu potporu i svjetlost koja će ih otvoriti životu – potaknuo je papa Franjo.