Kako je 23. siječnja priopćio predstojnik Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni, 24. siječnja u 10 sati slavlje druge Nedjelje Božje riječi, pod geslom „Čvrsto se držite Riječi života“ iz Pavlove poslanice Filipljanima, s početkom u 10 sati predvodi predsjednik Papinskoga vijeća za promicanje nove evangelizacije nadbiskup Rino Fisichella. U bazilici Sv. Petra u Vatikanu će se zbog pandemije okupiti samo oko stotinu vjernika.

Papa je ustanovio Nedjelju Božje riječi u rujnu 2019. riječi motuproprijem „Aperuit illis“ s ciljem „otkrivanja pashalnoga i spasenjskoga značenja Božje riječi koja na uvijek novi način potiče izaći iz individualizma i iznova se roditi za ljubav“. Odredio je da se svečano slavi Treće nedjelje kroz godinu, između ostaloga i zbog toga „što se u tom liturgijskom vremenu poziva jačati veze sa Židovima i moliti za jedinstvo kršćana“.

Bilo je najavljeno da na svečanoj misi između ostalih sudjeluje glumac Pierfrancesco Favino (Svjetski rat Z) a slijepa osoba da čita iz Biblije na Brailleovu pismu. Na kraju misnoga slavlja u izravnom prijenosu vatikanskih medija Papa je trebao odabranim osobama, među kojima i nogometašu Rome Lorenzu Pellegriniju, podijeliti više primjeraka posebnoga izdanja Biblije.

Papa će u nedjelju ipak predvoditi molitvu Angelusa u podne, iz apostolske biblioteke.

U ponedjeljak 25. siječnja Papa se trebao uobičajeno susresti s Diplomatskim korom akreditiranim pri Svetoj Stolici, što je odgođeno; a Večernju u bazilici Sv. Pavla izvan zidina kojom završava Molitvena osmina za jedinstvo kršćana umjesto Svetoga Oca predvodit će predsjednik Papinskoga vijeća za jedinstvo kršćana kardinal Kurt Koch.