Papa

U našim je danima potrebna snažnija molitva za misije, poručio je papa Benedikt XVI. nacionalnim ravnateljima Papinskih misijskih djela na čelu s kardinalom Fernandom Filonijem, pročelnikom Kongregacije za evangelizaciju naroda, koje je 11. svibnja primio u audijenciju.

Kako izvještava Radio Vatikan, Sveti Otac ohrabrio je projekt Kongregacije i Papinskih misijskih djela za potporu Godini vjere, koji predviđa svjetsku molitvenu kampanju krunice da se unese novi zanos u naviještanje evanđelja, jer svaki čovjek i narod ima pravo primiti istinu evanđelja.

Crkveno poslanje danas treba obnoviti pouzdanje u Božje djelovanje, potrebna mu je snažnija molitva, ustvrdio je Papa. Nije zanijekao da naviještanje evanđelja često donosi teškoće i patnje. I u ovome vremenu političkih, gospodarskih i kulturoloških promjena vjesnike evanđelja, koji naviještaju nadu i mir, progoni se kao što se progonilo Gospodina. Ali, unatoč problemima i tragičnoj stvarnosti progona, Crkva se ne obeshrabruje, ostaje vjerna zapovijedi svojega Gospodina, svjesna da su mučenici, odnosno svjedoci, “kao i uvijek u kršćanskoj povijesti, brojni i nužni na putu evanđelja”. (ika/bitno.net)