Papa Franjo jučer je u nagovoru nakon molitve Kraljice Neba pozvao katolike da zajedno s vjernicima drugih religija 14. svibnja održe dan molitve i posta za prestanak pandemije koronavirusa.

„Ušli smo netom u svibanj, marijanski mjesec u pravom smislu riječi, tijekom kojeg vjernici vole posjećivati svetišta posvećena Majci Božjoj. Ove godine, zbog zdravstvene situacije, ta mjesta vjere i pobožnosti posjećujemo u svome duhu te u srce Presvete Djevice polažemo očekivanja i planove za budućnost“, rekao je Papa te dodao:

„A budući da je molitva univerzalna vrijednost, prihvatio sam prijedlog Visokog odbora za ljudsko bratstvo da se 14. svibnja vjernici svih religija duhovno ujedine u danu molitve i posta i djela ljubavi kako bismo zamolili Boga da pomogne čovječanstvu da prebrodi pandemiju koronavirusa. Zapamtite: 14. svibnja svi vjernici zajedno, vjernici različitih tradicija, mole, poste i čine djela ljubavi.“

Visoki odbor za ljudsko bratstvo organizacija je koja je nastala nakon što se Sveti Otac 4. veljače 2019. godine susreo s velikim imamom Al-Azhara. Njih dvojica zajednički su potpisali Deklaraciju o ljudskom bratstvu u kojoj su pozvali na prekid ratova, te osudili terorizam i nasilje, posebno ono koje se skriva iza vjerskih razloga.