Na misi u Svetoj Marti u srijedu 1. travnja papa Franjo se spomenuo djelatnika u sredstvima društvene komunikacije pozvavši ih da pomognu ljudima da izdrže ovo razdoblje izolacije.

Uvodeći u današnju misu u Domu svete Marte papa Franjo je uputio pozdrav djelatnicima u medijima: „Želim da danas molimo za sve one koji rade u medijima, koji danas rade na komunikaciji kako se ljudi ne bi osjećali jako izoliranima; na obrazovanju djece, na pružanju informacija kako bi pomogli podnijeti ovo vrijeme zatvorenosti.“

U svojoj je homiliji Papa naglasio kako biti kršćanin nije pitanje posjedovanja službene isprave, osobne iskaznice na kojoj piše „Ja sam kršćanin“. Kršćanski je identitet u nasljedovanju. “Ako ostanete u Gospodinu, u Gospodinovoj Riječi, u Gospodinovom životu, bit ćete nasljedovatelji“, rekao je Papa. “Ako, s druge strane, ne ostanete u Njemu, možete cijeniti nauk, i slijediti Isusa kao nekakvog dobrog i milosrdnog čovjeka, ali nećete biti nasljedovatelji.”

Papa je podsjetio i na to da je Isusov učenik slobodan čovjek, čovjek tradicije i novosti, jer se pušta voditi Duhom Svetim, a ne ideologijama. „Učenik pušta da ga vodi Duh, zato je učenik uvijek čovjek tradicije i novosti, slobodan čovjek. Slobodan. Nikada podložan ideologijama… ostaje u Gospodinu, Duh ga nadahnjuje. Kad pjevamo Duhu, kažemo mu da je gost duše, da prebiva u nama. Ali to samo ako ostanemo u Gospodinu“, poručio je, među ostalim, Papa u homiliji.

IKA | Bitno.net