Papa Franjo je tijekom nedavnog susreta s talijanskim biskupima upozorio na primanje osoba s homoseksualnim tendencijama u bogoslovije i njihovo zaređivanje za svećenike.

“Ako postoji i najmanja sumnja (u homoseksualnost), bolje je ne pustiti ih unutra”, poručio je Sveti Otac u ponedjeljak prilikom otvaranja generalne skupštine talijanskih biskupa.

I dok su prvotni izvještaji sa sastanka isticali kako je jedna od tema o kojima je Papa progovorio bila kriza zvanja tek se jučer u javnosti pojavila informacija kako je Franjo biskupima poručio da “pažljivo razlučuju”, osobito kod osoba s homoseksualnim tendencijama te da se fokusiraju na “kvalitetu”, a ne “kvantitetu” zvanja.

Kako prenosi Vatican Insider, jedna od glavnih briga Svetog Oca je da te tendencije, kad su “duboko ukorijenjene”, kao i sama praksa “homoseksualnih čina”, mogu kompromitirati život sjemeništa i bogoslovije, ali i život te osobe i njegovo buduće svećeništvo.

Spomenimo kako se prema “Uputama o kriterijima za razlučivanje zvanja s obzirom na osobe s homoseksualnim sklonostima” Kongregacije za katolički odgoj iz 2005. godine “ne mogu pripustiti u sjemenište ili za svete redove one koji prakticiraju homoseksualnost, pokazuju duboko ukorijenjene homoseksualne sklonosti ili podupiru tzv. ‘gay kulturu’”.

Tino Krvavica | Bitno.net