Na 29. dodjeli diskografske nagrade Porin održanoj u Osijeku u četvrtak 24. ožujka 2022. za najbolji album popularne duhovne glazbe nagrađeni su Andrej Grozdanov i Dalibor Prochazka.

U kategoriji Najbolji album popularne duhovne glazbe, zbog istog broja bodova, iznimno su proglašena dva dobitnika. Za album „Gitara i glas“ nagrađen je Andrej Grozdanov & Prijatelji (glazbeni producent/urednik: Andrej Grozdanov), a za album „Memento mori“ Dalibor Prochazka (glazbeni producenti: Dalibor Prochazka i Ante Akrap). Uz ta dva albuma u užoj konkurenciji bio je i album Alan Hržice „Pod Tvojim pogledom“.

Među ostalim dobitnicima, Porina su dobili: Ansambl Lado u kategoriji Najbolji album folklorne glazbe za album „Veliko je sad veselje – hrvatske uskrsne pučke popijevke“ (glazbeni producenti: Robert Tanasković, Margareta Mihalić, Krunoslav Šokac) i Klapa „Sveti Juraj“ Hrvatske ratne mornarice u kategoriji Najbolji album pop-folklorne glazbe za album „Plovit se mora“ (glazbeni producenti: Nenad Šiškov, Mario Božić).

Ove godine Porina za životno djelo dobili su Vera Svoboda, Jura Stublić i postumno Aleksandar Aki Rahimovski.

Dodjela je održana u Dvorani Gradski vrt.