Geslo i logo Papina 37. apostolskog putovanja u DR Kongo, u sklopu kojeg će posjetiti gradove Kinshasu i Gomu objavio je 14. ožujka Tiskovni ured Svete Stolice.

Kako je objasnio lokalni organizacijski odbor za pohod, logo prikazuje obris afričke zemlje u bojama zastave. Unutar obrisa prikazani su neki elementi biološke raznolikosti Konga. Prikaz je otvoren prema Zapadu u znaku dobrodošlice tom velikom događaju i plodova koje će donijeti. Boje također nose značenje: žuta predstavlja bogatstvo zemlje; crvena predstavlja krv mučenika; plava izražava najgorljiviju želju svakog stanovnika Konga: mir.

S lijeve strane prikazan je plavi križ, u znaku pobožnosti koji Kongoanci gaje prema Djevici Mariji, Gospi iz Konga koja nosi molitve cijeloga naroda Kristu Otkupitelju. Troje obrisa ljudi simbol su bratstva. Nalaze se ispod križa jer se time želi izraziti želja da se to bratstvo ostvari, što može biti samo dar od Boga. Žarke boje predstavljaju narod Konga, spreman dočekati Kristova namjesnika na zemlji u radosti i jedinstvu.

Prisutna je u logotipu i palma kao simbol mučeništva, ukorijenjen u povijesti Konga. Dlan, koji izražava pobjedu, ponovno rođenje i besmrtnost, odnosi se na poruku nade koju donosi posjet Svetog Oca. Na kraju je u središtu sam lik pape Franje, prikazan kako blagoslivlja – simbol velike radosti za stanovnike Konga.

Organizacijski odbor istaknuo je i neke elemente biološke raznolikosti koje su prikazane, poput planina, koje su prisutne u svim regijama, napose na istočnome dijelu gdje se nalazi i vulkan, koji je u više navrata erupcijom obilježio teritorij i stanovništvo Gome. Potom voda koja teče predstavlja bogatstvo voda u zemlji: rijeka Kongo kao i razna jezera. Drvo pak upućuje na čitavu floru koja je posebnost zemlje, Afrike i planeta, a okapi – pola zebra i pola žirafa, životinjski je simbol DR Konga te predstavlja čitavu faunu.