Nešto više od mjesec dana prije nego što bi papa Franjo trebao otputovati na svoj apostolski pohod Kanadi, Tiskovni je ured 23. lipnja objavio njegov raspored.

Sveti Otac trebao bi otputovati iz rimske zračne luke Fiumicino u jutarnjim satima 24. srpnja te istoga dana primiti službenu dobrodošlicu u kanadskoj međunarodnoj zračnoj luci Edmonton.

Prvi javni događaj bit će idućeg dana, kada će se papa Franjo sastati s autohtonim narodima – Prvim nacijama, Metisima i Inuitima – u gradu Maskwaci, 70-ak kilometara sjeverno od Edmontona.

Potom se Papa vraća u Edmonton kako bi se u poslijepodnevnim satima susreo s domorodačkim narodima i članovima župne zajednice Presvetog Srca.

U utorak 26. srpnja, Papa će slaviti misu na stadionu Commonwealth u Edmontonu prije odlaska izvan grada u Lac Ste. Anne, gdje će sudjelovati na hodočašću i Službi riječi.

Od zapadne do istočne Kanade

Papa završava posjet zapadnoj Kanadi u srijedu, 27. srpnja te odlazi u Quebec City. Službenu će mu dobrodošlicu poželjeti generalni guverner Kanade te će se sastati s premijerom. Slijedi sastanak s civilnim vlastima, predstavnicima autohtonih naroda i članovima diplomatskog zbora.

Idućeg dana Sveti Otac slavi misu u Nacionalnom svetištu svete Ane de Beaupré. Poslijepodne moli Večernju molitvu s biskupima, svećenicima, đakonima, posvećenim osobama, sjemeništarcima i pastoralnim djelatnicima u katedrali Notre Dame.

Susret s učenicima nekadašnjih rezidencijalnih škola

U petak 29. srpnja Papa će održati privatni sastanak s članovima Družbe Isusove u Nadbiskupskoj rezidenciji u Quebecu, a potom će na istome mjestu susresti delegaciju autohtonih naroda.

Nakon toga odlazi u Iqaluit, glavni grad kanadskog teritorija Nunavut. Tamo će se privatno sastati s učenicima nekadašnjih rezidencijalnih škola u osnovnoj školi u Iqaluitu.

Posljednji javni događaj bit će susret s mladima i starijim osobama u istoj školi.

U poslijepodnevnim satima papa Franjo polijeće iz zračne luke Iqaluit, a u subotu ujutro bi trebao sletjeti u rimsku zračnu luku Fiumicino.