U nadbiskupiji Kakluta „svjetska zajednica svjedoči Kristovu ljubav i iskustvo Božje Riječi, nadahnjujući se ljubavlju sestara Majke Terezije za najsiromašnije među siromašnima, bolesnima, tjelesno i duhovno hendikepiranima kao i zaboravljenima“. Izjavio je to za agenciju AsiaNews, mons. Lucas Sirkar, nadbiskup Kalkute, prigodom 125. obljetnice osnivanja nadbiskupije.

Kalkuta je, objašnjava mons. Lucas „prihvatila osobe svih socijalnih staleža:i moćne i slabe, i bogate i siromašne, i industrijalce i radnike“, „dala je nadu i obogatila život osoba u Indiji i svijetu, bez obzira na vjeru, narodnost, etničku pripadnost ili kastu“.

Za nadbiskupa Kalkute „Božansko Milosrđe dovelo je Majku Tereziju u ovu biskupiju da bi osnovala Misionarke ljubavi i svijetu ukazala na siromaštvo. Njen duh je branio i vrjednovao dostojanstvo siromašnih“.

„Zapadni svijet, zaključuje mons. Lucas, je gladan usprkos velikog materijalnog bogatstva kojim raspolaže. Ovdje u Kalkuti tu glad nahranjuju, kako svjedoče mnogobrojni dragovoljci sa svih strana svijeta. U davanju i služenju oni nalaze smisao vlastite živote“.

Bitno.net