Ni Marija Husar ne stidi se Isusa

U sklopu korizmenih seminara za osječke studente „Duh i tijelo“, koje organizira studentski kapelan Osječkog sveučilišta p. Arek Krasicki, CSSp i udruga DUHOS, gostovao je i o svojoj vjeri posvjedočio mladi bračni par: Marija Husar Rimac i Vjekoslav Rimac. Tema seminara, koji se održao 21. veljače 2013. u osječkoj Župi sv. Ćirila i Metoda bila je „Vjera – put k svetosti“. Susret i duhovni nagovor vodio je pater Arek, dok su mladi iz molitvene zajednice Svete Obitelji animirali susret molitvom i pjesmom.

Marija Husar Rimac, poznata kao talentirana i uspješna hrvatska pjevačica, zajedno je sa svojim suprugom posvjedočila o vjeri, osobnom odnosu s Bogom, hodanju i braku, a nekoliko stotina prisutnih studenata i mladih dodatno je nadahnula otpjevavši pjesmu „Gospodine, hvala“ zajedno sa slavljeničkim timom zajednice Svete Obitelji.

Svjedočanstvo je oduševilo sve prisutne, što su pokazali ponavljajući svoj dugotrajni pljesak više puta, a posebno prilikom primanja blagoslova,kojeg je bračnom paru udijelio studentski kapelan. Tijekom blagoslova pred oltarom, Marija i Vjekoslav posvjedočili su kako se ne stide Isusa. Naime, pater Arek zajedno je sa svojim studentima pokrenuo inicijativu „Ne stidim se Isusa“(usp. s biblijskim tekstom Mt 10,33), te je bračnom paru Rimac poklonio privjesak sa istim natpisom. Ova ideja od sada će biti uobičajeni poklon osječkih studenata svim gostima koji budu svjedočili svoje oduševljenje Kristom, a posebno osobama koje javno svjedoče i svojim životom ističu pripadnost katoličkoj vjeri.

[facebook]Vjera ti je bitna? Klikni like![/facebook]

Korizma je inače za osječke studente koje okuplja pater Arek posebno bogata duhovnim susretima. Tako ih ubrzo čeka korizmena duhovna obnova koju će voditi p. Marko Glogović (26.2.2013.) na temu „Čisto srce“, a idući korizmeni seminar (28.2.2013.) govorit će se o hodanju i zaljubljenosti mladih, kada će pater Arek blagosloviti mlade parove koji hodaju u čistoći i pripremaju se za sakrament braka.

Pratite ih na www.duhos.com i www.facebook.com/duhos

S.M. | Bitno.net