Najčitaniji tekstovi:

1. Tvorac Nutelle i Kinder čokoladica bio je predani katolik, a kažu da je jednu od svojih najpoznatijih slastica nazvao po mjestu Gospina ukazanja

“Uspjeh Ferrera dugujemo Gospi Lurdskoj; bez nje malo toga možemo napraviti.”

2. Evo zašto je Uzašašće Gospodinovo tako važan blagdan!

Od događaja uzašašća čovještvo, ljudska narav nepovratno pripada Bogu i to kao njegova vlastitost.

3. Nadahnuti govor čovjeka koji je začet silovanjem: ‘Mama, hvala ti što si mi omogućila da živim’

“Zahvalan sam Bogu što mi je dao priliku da živim, pomažem drugima, nadam se i zagrlim bližnjega. Sve se to ne bi dogodilo da me je moja biološka majka abortirala.”

4. Nastavak polemike o uskraćivanju pričesti političarima koji su glasovali za Istanbulsku konvenciju: Don Jozo Mužić odgovara Hrvoju Juki, SJ

Odgovor don Josipa Mužića Hrvoju Juki, SJ, i nastavak rasprave o uskraćivanju pričesti političarima katolicima koji su glasovali za Istanbulsku konvenciju.

5. C. S. Lewis o onima koji imaju sve, ali su i dalje nezadovoljni: Postoje tri pristupa tom problemu, dva pogrešna i jedan ispravan

Vjerujem da svi znate na što mislim. Supruga može biti uistinu dobra, hotel i krajolik prekrasni, a kemija vrlo zanimljiva struka, međutim, nešto nam je pobjeglo.

Najvažniji tekstovi:

1. Fra Josip Blažević o optužbama za pedofiliju protiv splitskog franjevca: Odbacujem sve insinuacije da je naša provincija zataškala slučaj

Pojedini medijski napisi tvrdili su kako su institucije Crkve znale za cijeli slučaj, ali su ga prikrivale. U ovom ekskluzivnom razgovoru, svom prvom istupu o tome slučaju, provincijal Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Josip Blažević odgovora na neke od tih tvrdnji, ali daje i svoje viđenje cijelog slučaja.

2. Lobiranje U2 za abortus samo je dokazalo – biti istinski buntovnik danas znači boriti se za nerođene!

Potez U2-a pokazuje koliko je abortivni mentalitet (isticanje vlastitog komfora nad potrebama drugih) duboko prožeo suvremenu popularnu kulturu i koliko je teško tome se oduprijeti. Ili ipak nije tako teško?

3. Hrvatski kapucin fra Ivica Vrbić: ‘Mi misionari moramo vjerovati u čuda’

Donosimo svjedočanstvo hrvatskog kapucina koji posljednje dvije godine služi kao misionar u Boliviji. Fra Ivica Vrbić smatra da samo Krist može nadvladati moralnu bijedu koja je zahvatila Južnu Ameriku.

4. Marin Miletić o obitelji, Hodu za život i o tome zašto nekima u njegovom gradu Rijeci smeta izravna demokracija

U našoj domovini, u gradu koji toliko volim, očigledno su neki ljudi dobili porive ponovno vladati kao što se vladalo prije pobjede hrvatskih branitelja nad jednoumljem i partijskim sustavom. Nama je potrebna normalna, uljuđena, europska i demokratska ljevica. Vjerujem da će doći i to vrijeme.

5. Turizam u Hrvatskoj: Zlo ili izvrsna prilika da ljude približimo Bogu?

U svijetu zagušenosti informacijama, punog stresa, rokova i povišenih tonova, Hrvatska ima priliku biti oaza koja će čovjeku ponuditi povratak sebi, europskom čovjeku koji se otuđio od sebe, i od Boga. Tekst Mihovila Katića uz Nedjelju turizma.

Bitno.net