Fra Zvjezdan Linić pokopan je danas u Samoboru, a na posljednji ispraćaj voljenog franjevačkog redovnika došlo je više od 10.000 ljudi.

Kako su izvjestili mediji, vjernici su se još sinoć počeli okupljati u Franjevačkoj crkvi u Samoboru kako bi odali  posljednju počast fra Zvjezdanu. Franjevac je preminuo prošli tjedan nakon teške bolesti u svojoj 73. godini. U ovih nekoliko dana u Kuću susreta Tabor u Samoboru, koju je on utemeljio i koja je bila mjestom brojnih seminara duhovne obnove, brojni vjernici dolazili su zajedno se moliti. Tijelo fra Zvjezdana bilo je od sinoć izloženo u franjevačkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije i vjernici su mogi doći i moliti se nad njim. Fra Zvjezdan je pokopan u franjevačkoj grobnici na groblju u Samoboru.

“Netko je rekao da je zapravo fra Zvjezdan umro mlad, da je mogao još poživjeti i toliko toga dobra učiniti. To je istina, no možda se može reći i da je svime što je činio, svojim susretima s mnogima, svojom zauzetošću za čovjeka, svojom ljubavlju ispunio mjeru koju mu je Gospodin namijenio. Zasigurno, rijetko je tko toliko ljudskih života dotaknuo. Rijetko je tko tolikima pokazao smisao života. Rijetko je tko tolikima olakšao put do Boga, do ljubavi, do blagoslova”, napisao je o svom subratu fra Darko Tepert ovih dana na našem portalu.

Bitno.net