Sveti Otac Franjo u subotu je osobno nazvao mons. Antu Jozića koji se u splitskoj bolnici oporavlja nakon teške prometne nesreće.

Informaciju je na svom Facebook profilu objavila župa svetog Mihovila iz Trilja.

“Jučer (SUBOTA) Sveti Otac Papa Franjo u 19 h nazvao je našeg novog nadbiskupa i nuncija mons. Antu Jozića i nekoliko minuta su porazgovarali. Papa Franjo je poručio nadbiskupu Anti da se moli za njega i uputio svoj apostolski blagoslov njemu i svim vjernicima koji mole za našeg mons. Antu.”

Na stranici je također objavljeno kako je zdravstveno stanje nadbiskupa stabilno te je izvan životne opasnosti. Mons. Jozić izašao je s intenzivne njege te se nalazi na odjelu splitske bolnice na Firulama. Župa Trilj prenosi i kako će ga 1. svibnja posjetiti državni tajnik Svete Stolice, kardinal Pietro Parolin, te drugi kardinali i biskupi iz Vatikana.

SVETI OTAC PAPA FRANJO OSOBNO TELEFONSKI NAZVAO NAŠEG MONS. ANTU JOZIĆA U SPLITSKOJ BOLNICI .

Jučer ( SUBOTA ) Sveti…

Objavljuje Župa sv. Mihovila TriljNedjelja, 28. travnja 2019.

Mons. Jozić upravo je 1. svibnja trebao biti zaređen za nadbiskupa u splitskoj konkatedrali, no ređenje je odgođeno do daljnjega.

Mons. Ante Jozić zadobio je po život opasne ozljede u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 7. travnja, u tunelu Sveti Ilija. U toj nesreći je poginuo mladi vozač.

Do nesreće u tunelu Sv. Ilija došlo je nakon što je 24-godišnji vozač BMW-a prešao u suprotni trak i frontalno se zabio u Citroen. Vozač BMW-a kasnije je preminuo u splitskoj bolnici.

Tino Krvavica | Bitno.net