Za vrijeme devetnice svake večeri u 20 sati u Zagrebu na Kamenitim vratima molitvu krunice i pjesmu animira jedna zajednica mladih. Na ovim večernjim molitvenim susretima okupi se više od dvjestotinjak vjernika. Do ideje devetodnevne molitve krunice na Kamenitim vratima došlo je s dvije različite strane:  Maksimirsko – Trnjanskog dekanata te Molitvene mreže mladih.

Molitvena mreža svakodnevno prima pisma podrške iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva. Mladi pozivaju sve vjernike da sudjeluju u molitvi za vjerski i društveni preporod hrvatskog naroda, a svima koji su u mogućnosti pozivaju neka im se uoči referenduma  subotu, 30. studenog, u 20 sati priključe u molitvi na Kamenitim vratima i u euharistijskom klanjanju u crkvi svetoga Marka na Gornjem gradu poslije krunice. Poruku mladih prenosimo u cijelosti:

“Mi, mladi katolici, danas se želimo obratiti tebi, dragi hrvatski narode. Sa zabrinutošću promatramo neke događaje koji se u posljednje vrijeme odvijaju u našemu društvu. Prije svega mislimo na nastojanje malih, ali veoma utjecajnih interesnih skupina koje vrše snažan pritisak na nosioce političke vlasti da izglasaju nemoralne i protunaravne zakone koji razaraju temeljne ljudske vrijednosti poput braka i obitelji, te se kroz obrazovni sustav i medije sustavno potiče širenje kulture hedonizma i relativizma.

Ne želimo više slušati jeftina obećanja onih koji naviještaju slobodu bez odgovornosti, onu slobodu, koja umjesto da gradi pojedinca, ona uništava obitelj i cijelo društvo. Nećemo više slušati one koji nam žele ukrasti nadu, ideale i ponos.

Mi, mladi katolici, odlučno kažemo „NE!“ kulturi smrti koju nam žele nametnuti. Priželjkujemo humaniji svijet; društvo koje će poštivati i štititi dostojanstvo muškarca i žene, braka i obitelji, pravo djeteta da bude rođeno te da ima majku i oca.

Ne, nećemo šutjeti dok nam napadaju narod i obitelj – viknut ćemo krunicom sve do neba – sve do prijestolja Božjega! Bogu je stalo do ovoga naroda i njegovih problema, stalo mu je do tvoje djece i obitelji, tvoje budućnosti! – A tebi?!

Mi znamo da je Bog živ! To vidimo po mladima koji se diljem Hrvatske okupljaju na molitvu, koji se povezuju, koji su stajali na štandovima za potpise dok su ih napadali. Da, upravo tu vidimo Božju prisutnost i da je On živ!

Krist te poziva da se odvažiš uključiti u borbu s krunicom u ruci, u borbu koja se vodi za naše obitelji. Poveži se s prijateljima i moli; u zajedništvu obitelji, molitvene zajednice i župe… digni svoj glas! Znamo kome trebamo povjeriti svoje nade i čežnje – Blaženoj Djevici Mariji. Ona nas nikada nije iznevjerila – zahvaljujući Njezinu moćnom zagovoru, naš je narod bio spašen iz najtežih situacija. Stoga ćemo se ujediniti s Gospom, svetim Josipom, blaženim Ivanom Pavlom i Ivanom Merzom, cijelom Crkvom, tisućama na nebu i na zemlji koje se mole i bore za ovaj narod, za njegovu dušu.

Pogledaj Davida koji izlazi pred silovitog Golijata. Filistejac je bio naoružan do zuba: imao je lobije i medije, političku i ekonomsku moć. David je imao jedino praćku i pet kamenova – to je slika krunice i njezinih pet otajstava – i njome je zadobio pobjedu.

Molitvom i angažmanom razvezat ćemo čvorove grijeha koji guše naš narod. Ne postoje te zidine koje se iskrenom molitvom ne mogu srušiti! Bog upravo čini nešto veliko u ovome narodu.
Sada te pitam: hoćeš li tu borbu prespavati ili ćeš nam se pridružiti…?

Hrvatska te treba – moli i ti!”

Više informacija na:
www.mmmzaobitelj.net
www.facebook.com/mmmzaobitelj