Krunica

“Krunica je molitva koja me uvijek prati. To je molitva običnih ljudi i svetaca… To je molitva iz srca”, to su riječi koje je papa Franjo napisao u predgovoru knjige koptskog katoličkog svećenika Yoannisa Lahzija Gaida posvećenoj molitvi krunice, prenosi Vatican Insider.

Gaid je svećenik koji radi mjesec dana u Papinu tajništvu, a knjigu “Krunica. Molitva iz srca” prvotno je objavio na arapskom jeziku, kada je prodana u 130.000 primjeraka, iako su Kopti mala zajednica. Sada je objavljena na talijanskom, a Papa je napisao predgovor za nju.

Kako piše Vatican Insider, ove Papine riječi neće biti nikakvo iznenađenje za one koji ga poznaju. On redovito posjećuje baziliku sv. Marije Velike u Vatikanu i moli se pred ikonom Salus Populi Romanii koja se čuva tamo. Poznata je i njegova ljubav prema slici Gospe koja razvezuje čvorove, čiji je original vidio u Njemačkoj, a potom je reprodukcije ponio sa sobom u Argentinu, gdje se razvila nova pobožnost Djevici.

“Papa puno radi, ali uvijek nađe vremena za molitvu krunice. Kada osjeti potrebu, sjedne i moli krunicu. Mislim da to čini najmanje triput dnevno”, izjavio je Papin bivši tajnik mons. Alfred Xuereb.

G. An. | Bitno.net