Svetište Majke Božje Bistričke

Na svetkovinu Velike Gospe središnje euharistijsko slavlje u 11 sati u crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca u svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Mise svetkovine slavit će se u crkvi na otvorenom i u 6, 7.30, 9, 16, 18 i 20 sati. Ispovijed je od 6 do 12.30 sati te od 15 do 20.30 u dvorani Božjeg Milosrđa kraj prve postaje križnog puta.

Svetište Majke Božje Trsatske

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije u perivoju svetišta Majke Božje Trsatske u Rijeci mise će se slaviti u 6, 7, 8, 9, 10, 11.30 i 18.30. Večernju misu predslavit će riječki nadbiskup Ivan Devčić.

Svetište Gospe od Utočišta

Na svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije u svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu misna slavlja bit će u 6, 8, 10, 12, 16 i 18 sati. U 12 sati je misno slavlje za stradalnike Domovinskoga rata, dok je misno slavlje u 18 sati za mlade bračne parove i njihovu djecu.

Marijino svetište u Molvama

U Marijinom svetištu u Molvama na svetkovinu Velike Gospe središnje euharistijsko slavlje u 11 sati predvodit će apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua. Prethodi u 10 sati procesija s čudotvornim kipom Majke Božje Molvarske. U 16 sati bit će blagoslov djece i roditelja, u 19 sati zahvala za primljene milosti, a u 20 sati euharistijsko klanjanje u zajedništvu s Marijom i molitva za zdravlje.

Svetište Gospe od Krasna

Na svetkovinu Velike Gospe u svetištu Gospe od Krasna u Krasnom u 7.30 sati je pokorničko bogoslužje i mogućnost za ispovijed. U 8 sati misu predvodi župnik preč. Stjepan Zeba. U 10.30 sati je molitva krunice.

U 11 sati svečanu misu predvodi gospićko-senjski biskup Zdenko Križić. U 16 sati misu kojom završava slavlje u krasnarskom svetištu predvodi riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić. Nakon misa mogućnost je za blagoslov nabožnih predmeta.

Svetište Čudotovorne Gospe Sinjske

U svetištu Čudotovorne Gospe Sinjske u Sinju na svetkovinu Velike Gospe mise u samostanskom dvorištu su u 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15, 16, 17, 18 i 21 sati.

Svečano misno slavlje u 11 sati predvodit će splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Euharistijsko slavlje u 18 sati slavit će provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše.

Svetište Majke Božje Močilske

U svetištu Majke Božje Močilske u Koprivnici svečano će se proslaviti svetkovina Uznesenja Blažene djevice Marije na Nebo. Središnje misno slavlje u 11 sati predslavit će preč. Ivan Rak, kancelar Varaždinske biskupije. Ovoj svetoj misi prethodi zavjetna procesija koja kreće od kapele sv. Jožefa na Varaždinskoj cesti u 10 sati. Toga dana, slavit će se još i sveta misa u 8 i 18 sati.

Svetište Majke Milosrđa

U svetištu Majke Milosrđa u Kloštar Ivaniću na svetkovinu Velike Gospe prijepodnevne mise su u 6.30, 7.30 i 9 sati. U 11 sati svečanu procesiju s kipom Majke Milosrđa i misu u dvorištu predvodit će generalni vikar Sisačke biskupije mons. Marko Cvitkušić.

U 15 sati je euharistijsko klanjanje i molitva za duševno i tjelesno zdravlje. Popodnevne mise su u 16 i 18 sati. U 19.30 sati je koncert duhovne glazbe.

Svetište Gospe od Čudesa

U svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama na svetkovinu Velike Gospe hodočasničku misu u 9 sati predvodi župnik Tounja Josip Štefančić, svečanu misu u 11 sati slavi župnik Župe bl. Alojzija Stepinca iz Ogulina fra Petar Grubišić, dok popodnevnu misu u 18 sati predvodi čuvar oštarskog svetišta i župnik Oštarija i Cerovnika vlč. Pejo Ivkić.

Svetište Majke Božje Gorske

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u svetištu Majke Božje Gorske u Loboru središnju svečanu misu u 11 sati predvodi sisački biskup Vlado Košić. Večernja misa je u 19 sati.

Svetište Majke Božje Remetske

U svetištu Majke Božje Remetske u Zagrebu na svetkovinu Velike Gospe mise će se slaviti u 6, 7.30, 9, 10.30 i 16 sati, a svečano misno slavlje u 18 sati predvodit će zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski.

Svetište Skrovite Gospe Šumanovačke

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije u svetištu Skrovite Gospe Šumanovačke u Šumanovcima od 6 do 12 sati prilika je za ispovijed. Pola sata prije svake mise prigodne marijanske pobožnosti, a misna slavlja u 6, 7.30, 9, 10.30 i 17.30.

Svetište Gospe Ilačke

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije svetištu Gospe Ilačke u Ilači misna slavlja su u 7, 9, 10.30, 16.30 i 19 sati. Između misa bit će prilika za ispovijed i prigodnu marijansku pobožnost.

Svetište Gospe Lučičke

U svetištu Gospe Lučičke nedaleko Lipovca na svetkovinu Velike Gospe euharistijska slavlja bit će u 8 i 11 sati, a prilika za ispovijed je sat vremena prije mise. Misno slavlje u 11 sati predslavit će doc. dr. Grgo Grbešić, profesor na KBF-u u Đakovu.

Svetište Gospe Maslinske

Na svetkovinu Velike Gospe u svetištu Gospe Maslinske u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Belafuži u Zadru mise su u 6, 7, 8 i 9 sati.  Svečanu misu u 10.30 predslavi don Ljubo Planinić.

Svečanu misu u 19 sati predslavi generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Josip Lenkić. Misi prethodi molitva krunice u 18.15. Prilika za svetu ispovijed je od 6 do 12 sati i od 17 do 20 sati. Procesija nakon mise neće biti održana.

Svetištu Majke Božje Goričke

U svetištu Majke Božje Goričke kod Baške na otoku Krku na svetkovinu Velike Gospe mise su u 10 i u 19 sati. Prije misa je mogućnost za ispovijed, a nakon misa blagoslov vozila i vozača. U 18.30 sati je molitva krunice. Mise predvodi fr. Ivan Dominik Iličić, dominikanac iz Rijeke.