SajamFoto: IKA
Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u RH i ove godine organizira misijski sajam u subotu 20. listopada kao pripremu za ovogodišnji Svjetski dan misija (Misijsku nedjelju) koji se slavi u nedjelju 21. listopada. Svjetski dan misija je dan kada se ljudi u cijelome svijetu prisjećaju potrebe za solidarnošću prema zemljama Trećeg svijeta.

Sajam će se održavati na prostoru ispred zagrebačke katedrale od 9 do 15 sati, a bit će predstavljena misijska područja u kojima djeluju naši misionari, suveniri iz tih zemalja, te projekti koje ostvaruju misionari.

Također, bit će predstavljeni projekti: misijske zajednice u župama (u kojima se vjernici mogu uključiti u širenje misijske svijesti) te brošura o misijskim aktivnostima u Godini vjere. Na sajmu će se moći kupiti misijski suveniri, misijska krunica, časopis Radosna vijest, misijski kalendar te knjige i DVD-i o misijama.

Gosti ovog misijskog sajma su članovi misijskih skupina pojedinih župa koji će svima zainteresiranima predstaviti rad svoje skupine i kako pokrenuti misijsku skupinu u svojoj župi.

Da bi cjelokupan sajam prošao u što boljem raspoloženju po nekoliko skladbi otpjevat će i zborovi i bendovi iz zagrebačkih župa, a moći će se i poslušati pjesme iz DR Konga, te pogledati DVD Hrvatski misionari u srcu Afrike.

Nakon sajma bit će održana molitvena akademija u Međubiskupijskom sjemeništu (Voćarska 106) u 20 sati kao vrhunac pripreme za Svjetski dan misija. (ika/bitno.net)