U kolovozu 2012. Mary Wagner ušla je u kliniku za abortuse u Torontu i ženama koje su bile tamo ponudila savjetovanje o posljedicama toga čina i pokušala ih je odgovoriti od njega. Zbog toga je uhićena i trenutačno se nalazi u kanadskom zatvoru, te čeka početak suđenja.

Kanadska pro-life aktivistkinja već dulje vrijeme radi takve akcije, prosvjedujući ispred klinika za pobačaj, te ulazeći u njih kako bi odgovorila žene od abortusa. Zbog toga je već nekoliko puta bila u zatvoru zbog optužbi za “ometanje biznisa”, a kanadski sud izdao joj je zabranu približavanja klinikama za pobačaje. Ona, međutim, od svoje borbe ne želi odustati i jasno daje do znanja svaki put kada se pojavi pred sudom da će je nastaviti i da će i dalje ulaziti u klinike. Zbog toga je već više od godinu dana u zatvoru.

Kanađanku je u kolovozu ove godine u zatvoru posjetio kardinal Oswald Gracias, nadbiskup Mumbaija, koji je dao punu potporu njezinim akcijama.

– Papa Franjo jasno govori o tome da trebamo biti svjedocima evanđelja bez obzira na poteškoće. Evanđelje treba slijediti i u dobrim i u lošim vremenima. I u tom smislu, dajem potporu onome što Wagner radi – rekao je kardinal tada.

U međuvremenu, prijatelji Mary Wagner dosjetili su se jedne akcije koja ima za cilj pro-life aktivistkinji olakšati boravak u zatvoru i odvojenost od obitelji. Svi oni koji žele, mogu joj poslati Božićnu čestitku na adresu:

Mary Wagner
Vanier Centre for Women
P.O Box 1040
655 Martin St.
Milton, ON L9T 5E6
CANADA

Pri tome, pazite na sljedeća pravila:

1. Ne šaljite ništa plastično, metalno kao ni naljepnice.
2. Stavite povratnu adresu na čestitku kao i na kovertu.
3. Ne spominjite nutarnje radnje zatvora.
4. Imajte na umu da će zaštitari pažljivo pregeldati svu poštu i sve povjerljive sadržaje.

Ako želite dati potporu Mary Wagner u njezinoj borbi za život nerođenih, pridružite se akciji!

Bitno.net