cardinal-george-pell-data

Kardinal George Pell, prefekt Tajništva za ekonomska pitanja Svete Stolice, izjavio je ovaj vikend kako očekuje da će predstojeća Sinoda o obitelji podržati, i to uvjerljivom većinom, tradicionalni nauk Crkve.

Kako je izvijestio Catholic Herald, Pell je bio jedan od govornika na konferenciji Glas za obitelj koja se održavala u Rimu i tamo je progovorio o Sinodi o kojoj se već naširoko raspravlja.

“Krist je potpuno jasan o razvodu. Također, što nije jednako značajno, ali jest jako značajno, sv. Pavao jasno je pisao o uvjetima za primanje pričesti. Mislim da će predstojeća sinoda podržati tradiciju i to uvjerljivom većinom”, rekao je kardinal.

Nakon govora, Australac je odgovarao na pitanja iz publike i tada je ponovio kako vjeruje da će Sinoda slijediti tradiciju.

“Vjerujem da će sinodski oci prepoznati kršćansku tradiciju koju predstavljaju Ivan Pavao Veliki, Benedikt i Tridentski sabor. Ne predviđam nikakva odstupanja o tom pitanju”, poručio je kardinal.

Inače, podsjetimo da će kardinal George Pell posjetiti Hrvatsku krajem ovog mjeseca. Nekadašnji nadbiskup Sydneya predvodit će misu u zagrebačkoj katedrali povodom proslave blagdana Majke Božje od Kamenitih vrata, 31. svibnja, s početkom u 19h.

Pell je čovjek od najbližeg Papina povjerenja, onaj kojemu je papa Franjo povjerio osjetljiv i težak zadatak reforme vatikanskog financijskog sustava.

G. An. | Bitno.net