Ulf Ekman objavio veliku vijest

Jedan od najutjecajnijih pentekostalnih propovjednika u Europi obratio se na katoličanstvo

Ekman je izgradio jednu od najdinamičnijih mreža protestantskih zajednica u Europi, a sada je zajedno s obitelji prešao na katoličanstvo

Ulf+ekman

Ulf Ekman.

Šveđanin Ulf Ekman, jedan od najutjecajnijih protestantskih propovjednika u Europi i osnivač Saveza Crkvi “Riječ života” koji svoju podružnicu ima i u Hrvatskoj, objavio je na jučerašnjoj službi pred vjernicima da su se on, njegova žena i njihov sin obratili na katoličanstvo.

Ekman i supruga odvojili su se od Luteranske Crkve u Švedskoj početkom 1980-ih i osnovali svoju zajednicu koja je postala dijelom pentekostalnog pokreta i jedna od najdinamičnijih na svijetu. Zajednica ima svoje misionare po cijelom svijetu, a svojedobno ih je slala i u SSSR.

Sada je Ekman, zajedno s cijelom obitelji, postao katolik. Kako je došlo do tog poteza koji će sigurno iznenaditi mnoge kršćane koji pripadaju njegovoj zajednici, a na Katoličku Crkvu gledaju, blago rečeno, neblagonaklono? Ekman je dao odgovor na svojoj službenoj stranici opisujući svoj doživljaj Katoličke Crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidjeli smo veliku ljubav za Isusa Krista, čvrstu i izgrađenu teologiju utemeljenu na Bibliji i dogmama. Iskusili smo puninu sakramentalnog života, i logiku u crkvenoj strukturi svećeništva koja čuva vjeru i prenosi je od naraštaja do naraštaja”, napisao je Ekman i dodao kako je njegovu obraćenju na katoličanstvo pomogao i “kontakt s katolicima karizmaticima” u čiju se živu vjeru sam osvjedočio.

Ekman je vodstvo nad Riječi života prepustio svojim suradnicima i objavio kako će on osobno, zajedno s obitelji, svoj duhovni put nastaviti u Katoličkoj Crkvi.

G. An. | Bitno.net


Objavljeno: 10. ožujka 2014.

Možda vam se svidi