Cilj akcije Portala dobrote je pomoći onim skupinama djece koja nisu u programu socijalne pomoći jer im roditelji rade, ali mjesecima ne primaju plaću, pod ovrhama su, iz mnogobrojnih su obitelji s malim primanjima…

– Nadovezujući se na novinske natpise o gladnoj djeci u školama, odlučili smo osobno provjeriti situaciju i u razgovoru s nekolicinom ravnatelja osnovnih škola potvrđena nam je istinitost natpisa, te smo odlučili djelovati. Pozivamo sve vas velikog srca da nam se pridružite, bilo donacijom, bilo širenjem informacije o akciji. To nije samo topli obrok danas, to je ulog za budućnost! – poručuju organizatori.

Cijena toplog obroka u školi iznosi oko 6 kn, te ovim putem žele istaknuti da ni jedna donacija nije premala jer će i s uplatom od 6 kn jedno dijete dobiti topli obrok koji mu je, po nekim statistikama, i jedini topli obrok u danu.

U akciju koja traje do 31. prosinca 2014. možete se uključiti na broj telefona 060 944 944 (cijena poziva s PDV-om 6,25 kuna) ili uplatom na broj žiro računa Erste banke IBAN: 5924020061500035096. Svaka pomoć je dobrodošla!

Udruga Portal dobrote odradila je do sada niz humanitarnih akcija, a njihova najpoznatija trajna akcija je Kruh za poslije u kojoj prilikom uobičajene kupnje u svojoj lokalnoj pekarnici možete uplatiti kruh za nekoga tko si to ne može priuštiti. Akcija se provodi na petstotinjak prodajnih mjesta u Hrvatskoj, a proširila se i u susjedne nam BiH, Sloveniju, Crnu Goru, Srbiju, te Slovačku.

Bitno.net