HKSFoto: IKA
Hrvatsko katoličko sveučilište je u ponedjeljak 26. studenoga ostvarilo dvije vrlo važne međunarodne znanstvene suradnje. U Rimu su popisani sporazumi o suradnji s Papinskim salezijanskim sveučilištem (Pontificia Universita Salesiana) i Papinskim lateranskim sveučilištem (Pontificia Universita Lateranense).

U nazočnosti prorektora za međunarodnu suradnju prof. dr. Emilija Marina s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, i prorektora s Papinskoga salezijanskog sveučilišta prof. dr. Gianfranca Coffelea, sporazum s Papinskim salezijanskim sveučilištem potpisali su rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić i rektor Papinskoga salezijanskog sveučilišta prof. dr. Carlo Nanni.

Sporazum s Papinskim lateranskim sveučilištem potpisali su rektor HKS-a dr. Tanjić, i rektor Papinskoga lateranskog sveučilišta Enrico dal Covolo. Potpisivanju toga sporazuma bio je nazočan i veliki kancelar Hrvatskoga katoličkog sveučilišta zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić koji je, istaknuvši važnost tog sporazuma, obojici rektora poželio uspješnu i blagoslovljenu suradnju.

Uz potpisivanja oba sporazuma razgovaralo se i o konkretnoj suradnji na različitim znanstvenim i odgojnim područjima. (ika/bitno.net)