Simona Sajn_Isus me spasio od zivota u lazi

„Jedva sam čekala ispovijed. Sve sam si zapisala na papir. Pitala sam patera mogu li čitati, a on je rekao da mogu. I čitala sam mu gledajući povremeno njegovu reakciju, misli li ružno o meni, a on me samo pozorno slušao. I kad smo došli do odrješenja grijeha, doslovce su mi noge klecale jer je sve ono što se godinama nakupljalo izašlo iz mene. To je bilo nešto posebno. Nakon toga uslijedilo je bolesničko pomazanje. Čula sam kako je p. Zvjezdan rekao da ne dolazimo k njemu na polaganje ruku, nego k Isusu. Prilazila sam mu, a svirala je duhovna pjesma “Lutao sam, lutao…”, išla sam k njemu upravo da mi Isus da pomazanje i da me izliječi od bulimije. I bila sam izliječena!”

Ovo je samo dio snažnog svjedočanstva Simone Šajn, nekadašnje starlete koja je svojim životom punila stranice žutoga tiska, a danas je obraćenica koju je vjera u Isusa izliječila od bulimije, ovisnosti o narkoticima i izvukla je iz svijeta prostitucije. Razgovor s njom i njezinim duhovnikom fra Zvjezdanom Linićem objavio je u nedjelju Večernji list. Intervju koji je potpisao novinar Darko Pavičić sigurno će u danima koji dolaze izazvati brojne rasprave i različita stajališta – od ciničnog podsmijeha zlobnika do radosti zbog novog spašenog života i duše. Kako bilo, jedno ovakvo iskreno i otvoreno svjedočanstvo o spasonosnom djelovanju Božje ljubavi već dugo nismo pročitali, a ono što ga čini posebno jakim jest činjenica da je riječ o osobi koja je bila poznata upravo po raskalašenom načinu života koji je, barem javno, bio daleko od vjere.

„Kao malo dijete bila sam zlostavljana. Rano sam došla u pakao droge, u sedmom razredu sa 13 godina počela sam pušiti travu, a u prvom srednje probala sam i heroin i kokain. U drugom razredu srednje škole oboljela sam od bulimije. Sa 16 godina cure su me uvele u prostituciju, iz koje sam pobjegla spašavajući se uz čovjeka koji je bio diler droge. Svaki mi je dan donosio kokain, na koji sam se poslije navukla. Mamu sam osuđivala što nije vidjela da me se zlostavlja i da sam upala u drogu”, dala je potresnu ispovijest u razgovoru za Večernji list.

Simona Šajn ispričala je i o svom braku s Antom Gotovcem kojeg je opisala kao „još jednu od mojih pogrešaka”. Ali, upravo je njezin bivši suprug bio taj koji ju je doveo u Tabor, kuću duhovnih obnova u Samoboru koju vodi p. Zvjezdan Linić. Tamo je prošla kroz duhovni seminar, ispovjedila se i osjetila kako je započela novi život za sebe i svoju kćerkicu Gabi.

„Pronašla sam se u ženi Samarijanki, u Mariji Magdaleni, u preljubnici, u izgubljenom sinu… Slušala sam patera Zvjezdana i u svakoj njegovoj priči sam pronašla sebe. Sad svaki dan slušam Evanđelje jer sam svaki dan na misi i kažem: “Isuse, Abba, Oče! To ti meni govoriš i slušam tvoju riječ””, ispričala je Simona Šajn i dodala kako sada svakodnevno ide na misu.

Šajn je već dulje vrijeme prekinula svaki kontakt s medijima, živi skromno sa svojom kćerkom, uz pomoć obitelji i prijatelja, i traži posao. Povremeno se oglasi na društvenoj mreži Facebook, gdje joj profil prati skoro 40.000 ljudi, i to isključivo kako bi posvjedočila svoju novopronađenu vjeru.

„Danas sam presretna jer bez mise ne mogu. Sveta pričest je moja snaga, moj mir, sva moja radost i slast, sveta pričest je moj Spasitelj Isus Krist. Mnogi me pitaju kako sam tako sretna i imam uvijek osmijeh na licu, i to sretan, iskren osmjeh. Ne onaj umjetan koji sam prezentirala 15 godina. Danas je moj osmijeh poklon od mog Spasitelja, od moje ljubavi Isusa. U crkvu kad dođem osjećam se kako tu pripadam, za tim čeznem, to želim. Isus me je spasio, spasio od života u laži, droge, bluda, bulimije….”, jedan je od njezinih statusa na Facebooku.

„Piše mi jedna osoba – da jao meni s takvom prošlošću, da neka me Bog blagoslovi….
A  ja kažem jao meni prije. Gdje sam živjela, u zabludi, slijepa na krivom putu.
Mediji pišu, neka pišu. Sve je to djelomično. Jer moja prošlost bila je i gora nego što novinari pišu. I gora. Puno toga nisu nikad ni napisali a ni znali. I ja baš zahvaljujem svom Gospodinu gledajući članke i sretna sam koliko je On velik. Sretna sam koliko je Svemogući! Sretna sam što me je spasio!” napisala je Šajn u jednom statusu dok je u drugom poručila:

„Mnogi su puni rana, povreda, znam ja kako je to kad te netko povrijedi, izda… Kad se s tobom ponaša kao da si “krpa za pod”. Znam ja jako dobro kad te iskoristi muškarac, prijateljica… Ali opet kažem i oni su Božja djeca koja su zalutala na krivu stazu… I treba moliti za sve njih. Otvorimo srca našem Ocu, i neka u svako srce dođe svjetlo. Budimo milosrdni prema bližnjima, pomozimo im.”

[facebook]Klikni like i prati nas na Facebooku:[/facebook]

Pater Linić njezino je obraćenje nazvao pravim „čudom Božjim”.

„Čudo je da se ona izvukla premda će imati još borbe i dolazit će napasti, ali sada je ipak našla načina kako se boriti i pronašla je zaštitu”, rekao je pater.

Međutim, Simonina priča neodoljivo podsjeća na još jednu u kojoj je žena zarobljena u paklu ovisnosti i jet-set prostitucije uspjela pobjeći iz njega vjerom u Isusa. Poljakinja Anna Goledzinowska koja dolazi iz razorene obitelji i zlostavljana je dok je bila djevojčica, došla je kao tinejdžerka u Italiju gdje joj je bilo obećano da će raditi kao model. Međutim, natjerana je u svijet prostitucije i ovisnosti o narkoticima u Torinu. Nakon par godina uspjela je pobjeći od svoga svodnika i preselila se u Milano, gdje je počela raditi kao model i elitna prostitutka. Odlučila je napisati autobiografiju pod naslovom „Bila sam u paklu”. Prava promjena dogodila se kada je prije objavljivanja knjige putovala u Međugorje. Tamo joj se život promijenio zauvijek.

„Popela sam se na Križevac, sjela sam i čula glas u srcu: Oprosti im. Roditeljima, svim muškarcima koji su te zlostavljali. I rekla sam glasno dvije riječi – Opraštam vam. Moje cinično srce rasulo se na komade. Pobjegla sam u ispovjedaonicu. Osjetila sam se, čista. Mogla sam početi od nule”, rekla je u razgovoru za poljske medije Goledzinowska koja posljednje dvije godine boravi u Međugorju u jednoj molitvenoj zajednici.

G. A. | Bitno.net