Od četvrtka 20. svibnja, poslije jutarnje sv. mise, od 08:30 sati, u našoj župi započinje danonoćno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom kao priprava za svetkovinu Duhova i kao duhovna obnova župe.

Poput Isusovih učenika, koji su se na njegovu riječ, nakon uzašašća, zajedno sabrali na molitvu, čekajući Obećanje Očevo (usp. Dj 1, 4), i mi ćemo kao župna zajednica iščekivati u molitvi i slavljenju Gospodina, moleći da primimo snagu Duha Svetoga (usp. Dj 1, 8).

Zahvaljujući toj snazi Duha, djeca Božja mogu donositi plodove. Onaj koji nas je ucijepio na pravi trs, dat će da donesemo “plod Duha: ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrotu, vjernost, blagost, uzdržljivost” (Gal 5, 22-23). “Duh je naš život”: što se više odričemo sebe, to se većma po Duhu ravnamo.

“Po Duhu Svetom vraćamo se u raj, po njemu uzlazimo u kraljevstvo nebesko, on nam vraća sinovsko usvojenje: on nam daje da s pouzdanjem Boga nazivamo svojim Ocem, da budemo sudionici Kristove milosti, da se nazivamo djecom svjetla te da imamo udjela u vječnoj slavi.” (Katekizam Katoličke Crkve, br. 736)

Duhovsko bdijenje traje do nedjelje, 23. svibnja, do 07:00 sati. Tih dana svete mise su prema ustaljenom rasporedu: 07:00, 08:00 i 19:00 sati. Zajedničke točke molitvenog programa su molitva Ružarija (sva otajstva Gospine krunice) u 09:00, 13:00, 18:30 i 00:00; krunica Božjeg milosrđa u 15:00 sati te molitveni program poslije večernje svete mise. Ostalo vrijeme je predviđeno za osobnu molitvu u tišini.