Natječaj je otvoren od 1. veljače do 29. travnja. Pravo sudjelovanja na “Papa festu” imaju svi crkveni vokalno-instrumentalni sastavi i samostalni izvođači koji se do 29. travnja prijave organizatoru festivala, župi Gospe od Otoka u Solinu.

Fest

Raspisan je natječaj za četrnaesti “Papa fest” koji će se održati 7. listopada u 19 sati u sportskoj dvorani u Solinu na Bilankuši.
“Papa-fest” je glazbeni susret crkvenih vokalno-instrumentalnih sastava koji je osnovan kao tradicionalni spomen na pohod pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj i na njegov nezaboravni susret s hrvatskom katoličkom mladeži u Solinu 4. listopada 1998. godine.
Pravo sudjelovanja na “Papa festu” imaju svi crkveni vokalno-instrumentalni sastavi i samostalni izvođači koji se do 29. travnja prijave organizatoru festivala: župi Gospe od Otoka (don Vinko Sanader, Gospin otok 1, 21210 Solin; tel. 021/210-646).
Sastav sudjeluje na “Papa festu” s jednom autorskom skladbom koja ne smije biti već objavljena niti javno izvođena. Skladba mora imati kršćanski karakter i ne smije trajati više od četiri minute. Kod prijave svaka grupa treba priložiti dvije kopije notnog zapisa osnovne melodijske linije pjesme s potpisanim tekstom i napisanim akordima; tekst pjesme u dvije kopije; trebaju biti uredno potpisani autori glazbe, teksta i aranžmana; treba priložiti oglednu demo snimku pjesme na CD-u te kraću biografiju sastava ili samostalnog izvođača sa svim potrebnim podacima (gdje redovito pjeva, koliko godina nastupa, nastupi izvan župe, s kojim instrumentima izvodi odabranu pjesmu za “Papa fest” te koliko solista i pratećih vokala pjeva odabranu pjesmu, te adresu i kontakt tel./mob. odgovorne osobe).
Tekstovi pjesama moraju biti u potpunosti na hrvatskom jeziku osim izraza koji su univerzalnoga crkvenog-liturgijskog karaktera (npr. aleluja, hosana, shallom…). Na festivalu moraju nastupiti „u živo” solisti i prateći vokali uz glazbenu podlogu (matricu koja je studijski snimljena).
Pokrovitelji “Papa festa” su Nadbiskupski ordinarijat u Splitu i Grad Solin. (ika/bitno.net)