MARKO KUTLIĆ IZ DUHOVNOG KUTKA

Mladog pjevača skupine Pravila igre napadaju zbog vjere, među onima koji su stali u njegovu obranu i Tony Cetinski

“Želi se stvoriti sugestija kako je Marko vjerski fanatik, osoba koja zanemaruje svoje profesionalne obaveze nekakvom čudnom, privatnom nezdravom pobožnošću”

Foto: YouTube.

Marko Kutlić, pjevač i član evangelizatorske skupine Duhovni kutak XI o čijoj smo glazbi pisali u više navrata, izložen je medijskim napadima i to zbog svoje katoličke vjere koju jasno i javno deklarira.

Izvori tih napada dolaze iz njegova benda Pravila igre, popularne glazbene skupine, čiji je član od samih početaka, i krugova oko nje.

Sve je započelo člankom u Jutarnjem listu sa sramotnim naslovom koji navodi na „razmirice u bendu“, a onda nudi i njihovo objašnjenje – pjevač „neprestano razgovara s Isusom“, to traje danima i drugi članovi benda su nezadovoljni.

Tekst nastavlja ispod oglasa

U članku bubnjar Pravila igre Goran Belošević objašnjava kako su pronašli novog pjevača, koji doduše neće zamijeniti Marka, nego će bend sada imati dva frontmena. Dodaje kako se Kutlić nije pojavio na dodjeli nagrade Cesarica koju je bend dobio za pjesmu godine jer je na bolovanju.

Potom „izvor blizak bendu“ u tekstu navodi kako je napetost između članova velika, a glavni razlog joj je – Markova vjera.

Jer, pjevač, kako to tendenciozno pojašnjava „neimenovani izvor“, „danima razgovara s Isusom“, što smeta drugim članovima koji žele svirati što više.

Kutlić je, dakle, iz razloga poznatih samo onima koji iza ovoga teksta stoje, opisan kao fanatik čija vjera smeta učinkovitom funkcioniranju benda.

Na taj i takav tekst reagirao je i Duhovni kutak na svojoj Facebook stranici. Tamo su napisali:

„U članku se na zlonamjeran način s popriličnom količinom neistinitih činjenica piše o našem članu Marku Kutliću. Tekstom se želi stvoriti sugestija kako je Marko vjerski fanatik, osoba koja zanemaruje svoje profesionalne obaveze nekakvom čudnom, privatnom nezdravom pobožnošću; ili se njegova zdrava potreba za Gospodinom, moralnim životom, nastojanjem da se sluša glas savjesti nastoji prikazati kao nakaradna te mu se tako nanijeti šteta… Jer ima li opasnijeg od vjerskog freaka. Stari đavolski trik!!!“

U ovom članku se na zlonamjeran način sa popriličnom količinom neistinitih činjenica piše o našem članu Marku Kutlić…

Posted by Duhovni KUTAK XI on 7. srpnja 2017

Potpora Kutliću nije stigla samo od njegove braće i sestara iz zajednice nego i s nekih drugih mjesta.

Popularni pjevač Tony Cetinski objavio je na Facebooku status u kojem je članak usmjeren protiv Kutlića opisao kao „dno dna“.

„To što se radi jednom mladom i divnom čovjeku i mome kolegi Marku iz benda Pravila igre je nešto na što se ne mogu oglušiti. Želi ga se prikazati kao vjerskog prolupanog fanatika samo zato jer je vjernik i jer vjeruje u dragog Boga. Molim? Strašno ljudi“, napisao je pjevač koji je poručio medijima da mladoga kolegu i njegovu obitelj „ostave na miru“.

*SKANDALOZNO, DNO DNA*

Moja podrška mladom kolegi i prijatelju.

To što se radi jednom mladom i divnom čovjeku i mome…

Tekst nastavlja ispod oglasa

Posted by Tony Cetinski on 7. srpnja 2017

Potporu glazbeniku dali su i slušatelji Pravila igre koji su na Facebook stranici vijest o dobivanju nagrade Cesarica komentirali kako je tužno da onaj najzaslužniji za tu nagradu nije nazočio dodjeli.

“Bog i obitelj centar su mog života, vjera mi je na prvom mjestu i da nije tako bio bi totalno druga osoba jer Bog me iz dana u dan čini boljim”, izjavio je Marko Kutlić svojedobno u jednom od razgovora za medije.

Je li doista moguće da ga njegova predanost vjeri i Bogu u očima nekih čini neprikladnim da se bavi popularnom kulturom i da zauzme svoje zasluženo mjesto na glazbenoj sceni?

Poslušajte nekoliko pjesama Duhovnog kutka na kojima pjeva Marko.

Goran Andrijanić | Bitno.net


Podrži naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Saznaj više na ovom linku!

Objavljeno: 8. srpnja 2017.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.


Možda vam se svidi