U međunarodnu molitvenu inicijativu Iskra Milosrđa, molitvu Krunice Božjega milosrđa na javnim mjestima, trgovima i ulicama gradova svijeta, na poziv Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa, uključilo se 39 gradova i mjesta u Hrvatskoj (34), Bosni i Hercegovini (4) te u Crnoj Gori (1). Okupljeni vjernici molili su na nakane Svete Crkve i Svetog Oca, za svećenstvo i nova zvanja, za obraćenje grješnika i za umiruće, za zaštitu od zala i nevolja, za mir u Ukrajini i širom svijeta, za blagoslovljen 9. Nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa (22. listopada 2022.), što skoriju kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca kao i u znak zahvalnosti za 10. obljetnicu djelovanja Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa i 20. obljetnicu posvete svijeta Božjemu milosrđu, koju je učinio papa Ivan Pavao II. (17. kolovoza 2002.).

U Hrvatskoj su se u inicijativu uključili (popis prema nad/biskupijama): Dubrovačka biskupija (Dubrovnik), Đakovačko-osječka nadbiskupija (Beli Manastir, Bilje, Cerna, Donji Miholjac, Đakovački Selci, Jarmina, Kruševica – Slavonski Šamac, Mala Branjevina, Nuštar, Osijek, Ovčara, Rokovci – Andrijaševci, Slavonski Brod, Stari Jankovci, Vinkovci), Gospićko-senjska biskupija (Ogulin), Porečka i Pulska biskupija (Pula), Požeška biskupija (Markovac Našički, Velimirovac – Našice III), Riječka nadbiskupija (Podhum – Jelenje, Rijeka – Trsat), Sisačka biskupija (Kutina, Popovača), Splitsko-makarska nadbiskupija (Makarska, Solin, Split, Trogir, Tučepi), Šibenska biskupija (Šibenik), Zadarska nadbiskupija (Seline i Zadar) i Zagrebačka nadbiskupija (Zagreb).

U Bosni i Hercegovini uključili su se: Banjolučka biskupija (Prijedor) i Mostarsko-duvanjska biskupija (Čitluk/Brotnjo – Međugorje, Posušje, Široki Brijeg), a u Crnoj Gori Sutomore iz Kotorske biskupije.

Foto:bozjemilosrdje.net