KOMENTIRAO ODLUKU USTAVNOG SUDA

Don Damir Stojić: Borba za nerođene počinje danas

Današnju odluku Ustavnog suda prema kojoj je zakonsko rješenje o mogućnosti pobačaja do 10. tjedna trudnoće “u suglasnosti s Ustavom” komentirao je i don Damir Stojić.

“Danas je Ustavni sud donio sramotnu odluku: suci tvrde da navodno postoji ustavno pravo ubiti nerođeno dijete. Papa Franjo jasno nam govori što nam je činiti. Borba počinje danas. Nema predaje”, napisao je don Damir na svom Facebook profilu.

Danas je Ustavni sud donio sramotnu odluku: suci tvrde da navodno postoji ustavno pravo ubiti nerođeno dijete. Papa Franjo jasno nam govori što nam je činiti. Borba počinje danas. Nema predaje.

Posted by Don Damir Stojić on 2. ožujka 2017

Podsjetimo, Ustavni sud Republike Hrvatske odlučio je kako ne prihvaća prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece, pritom naloživši Saboru da u roku dvije godine donese novi zakon kojim bi se reguliralo to pitanje.

Odluku je podržalo 12 od 13 sudaca uz izdvojeno mišljenje suca Miroslava Šumanovića koji smatra da Ustavni sud mora donijeti odluku o poimanju ljudskog bića i odgovor na pitanje kada počinje ljudski život. Sudac Šumanović također je preporučio da se sadašnji zakon ukine.

Bitno.net

Objavljeno: 2. ožujka 2017.
Oglas za Klub prijatelja portala Bitno.net

Možda vam se svidi