Sinoć su gledatelji Dnevnika 3 Hrvatske televizije imali prigodu promatrati, najblaže rečeno, bizaran prilog u jednoj od najudarnijih informativnih emisije naše javne televizije.

Urednik Petar Vlahov odlučio je, dakle, da usred svih dramatičnih političkih zbivanja kojima trenutačno nazočimo u državi, pozove u emisiju astrologinju Anđelku Subašić koja je dala svoje predviđanje raspleta političke krize “na temelju konstelacija planeta”.

Prema samom priznanju Vlahova, na taj potez urednici emisije odlučili su se jer im je “upao u oko” datum današnje rasprave u Saboru u povjerenju vladi (16.6. 2016.) koji je, valjda, “numerološki zanimljiv”.

Ta “zanimljivost” bila je povod, dakle, da usred ozbiljne informativne emisije HTV-a, koja pretendira gledateljima dati jasan analitički uvid u recentna politička zbivanja, slušamo praznovjernu, pseudoznanstvenu “analizu” onoga što nas čeka.

U međuvremenu su i odgovorni na HTV-u shvatili kako je Vlahov pretjerao, pa je novinar, prema pisanju medija, smijenjen s mjesta urednika, a navodno je dobio i opomenu pred otkaz.

“Astrologija je praznovjerna – i potencijalno opasna – budalaština, koja se, zahvaljujući gorljivim pristašama New agea, neprestano širi i doimlje se sve prihvatljivijom”, piše američki katolički autor Karl Keating.

Cijeli njegov tekst pročitajte OVDJE.