U utorak 9. srpnja, službenici Ureda za obiteljsko planiranje iz Bijieja (provincija Guizhou) odveli su Li Fengfei u svoje prostorije, pretukli ju, te potvrdili obrazac za pobačaj otiskom njezina prsta kojega su prisilno uzeli. Potom su inducirali porod, ali ni 72 sata kasnije Li još uvijek nije rodila svoje preminulo dijete. Četiri dana poslije službenici su joj dali još jednu injekciju, međutim dijete je i sljedećih 56 sati ostalo u njezinoj utrobi. Prema riječima liječnika koji je vidio izvješće, Li je primila smrtonosnu dozu abortivnog sredstva i nalazi se na rubu smrti.

– ChinaAid oštro osuđuje ovaj zločin i nastavit će pratiti razvoj situacije. Pozivamo Vladu da kazni službenike uključene u ovaj incident jer je njihov čin očito kršenje prava na život kako prema kineskom tako i prema međunarodnom pravu – stoji u izjavi za medije.

Predstavnici kršćanske udruge „All girls allowed“ pozvali su sve ljude na molitvu.

– Neka Bog spasi ovu nevinu ženu i sve one koje trpe od okrutne i bezosjećajne politike jednog djeteta – zaziv je predstavnika ove Udruge osnovane 2010. godine, a čija je misija razvijanje svijesti o dostojanstvu žene i životu kao Božjem daru.

Prema podacima udruge „All girls allowed“, od početka provođenja politike jednog djeteta 1980. godine, u Kini se dogodilo preko 37 milijuna čedomorstava ženske djece i izvršeno je više od 336 milijuna prisilnih pobačaja.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]