P-Adolfo-Nicolas

U nedjelju 17. ožujka susreli su se papa Franjo i p. Adolfo Nicolas, general Družbe Isusove. Sam general je kasnije izvijestio o tom susretu ovim riječima:
“Na osobni poziv pape Franje došao sam u 17.30 sati u Kuću svete Marte gdje su boravili kardinali prisutni na konklavi. On me dočekao na ulazu i pozdravio uobičajenim isusovačkim zagrljajem. Na njegov zahtjev slikali smo se, a na moje isprike što se nismo držali protokola inzistirao je da mu se obraćam kao svakom drugom isusovcu, u “ti” formi. Tako da nisam trebao brinuti oko oslovljavanja sa “Svetosti” ili “Sveti Otac”.

Svjestan da će u svojoj novoj službi trebati savjete, razmišljanja, osobe itd., stavio sam mu na raspolaganje sva naša isusovačka sredstva. Zahvalio se na tome. Moj poziv da nas posjeti u Kuriji i s nama ruča sretno je prihvatio.

Razgovarali smo o raznim stvarima s jednakim osjećajima i ostajem uvjeren da ćemo vrlo dobro zajedno raditi u službi Crkve, u ime Evanđelja.

U miru, s humorom i međusobnim razumijevanjem spomenuli smo prošlost, sadašnjost i budućnost. Otišao sam uvjeren u vrijednost naše potpune buduće suradnje s njim u Gospodnjem vinogradu. Na kraju me ispratio do vrata. Time sam zaslužio i nekoliko salutiranja od strane švicarske garde koja se tamo nalazila. Konačno, još jedan isusovački zagrljaj, lijep način dobrodošlice i opraštanja od prijatelja.”

Izvor: www.isusovci.hr

Pridružite se facebook stranici hrvatskih isusovaca!