Franjevci s Kaptola od nedjelje 4. listopada, imat će redovite nedjeljne i blagdanske svete mise u 7, 9, 10, 11 i 12 sati u kazalištu Komedija, uz franjevački samostan. Potvrdio je to u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu gvardijan samostana sv. Franje u Zagrebu, fra Smiljan Berišić.

Podsjetimo, u razornom potresu koji je 22. ožujka pogodio Zagreb stradao je i samostan i crkva Sv. Franje na Kaptolu 9, koji se od tada ne koriste.

„Crkva je iznutra oštećena. Dio reljefa koji je iznad ulaza u crkvu koji prikazuje rane sv. Franje je odlomljen i pao je u crkvu. Toranj crkve ima napukline i upitna je je statička sigurnost. Samostan je teško oštećen i statički vrlo nesiguran. Preporuka je da se u samostanu ne stanuje i da se crkva ne koristi“, poručili su franjevci nekoliko dana nakon potresa.

Fra Smilijan Berišić je u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu dao i pozitivnu vijest će se pastoralni život u crkvu i samostan na Kaptolu vratiti čim se sanira crkveni toranj, jer crkva nije u opasnosti od urušavanja.