Forum

U Hrvatskoj se prvi put održava Forum+ 2012 – Forum mladih katolika Hrvatske. Susret se održava u Splitu, od 22. do 29. rujna. Među velikim brojem prijava, organizatori SKAC Split i SKAC Palma iz Zagreba odabrali su 50-ak mladih koji se ističu po svojoj aktivnosti u župama, zajednicama i inicijativama koje predstavljaju. Cilj je bio okupiti i povezati one koji imaju iskustva u radu s mladima, te koji su uz to motivirani za daljnju edukaciju, informiranje, razmjenu ideja i iskustava, te pokretanje novih aktivnosti, kako na razini svog dosadašnjeg rada, tako i na razini umreženog djelovanja na razini cijele države.

ForumKroz ispunjen program, naglasak se svakodnevno stavlja na zajedničku molitvu i svetu misu, a i sam susret je započeo duhovnom obnovom. Prvi dan susreta mlade je ohrabrio don Damir Stojić, a u nedjelju je duhovnu obnovu vodio fra Ante Vučković. Program se nastavio cjelodnevnim izletom na rafting u Blato na Cetini, te posjetom zajednici Cenacolo. Uz duhovni temelj, te bogatstvo druženja i provođenja slobodnog vremena u zajedništvu, neizostavne forume koji se održavaju svaki dan, ali i uz brojne programe iznenađenja i radionice, u nastavku tjedna mlade katolike očekuju brojni predavači i gosti.

Krešimir Miletić, Marijana Petir, Ladislav Ilčić, don Saša Ilijić, Božo Skoko, Sophia Kuby – samo su neka od istaknutih imena od kojih će sudionici imati priliku učiti tijekom ostalih dana Foruma+. Osim što će se upoznavati s realiziranim projektima i inicijativama, sudjelovat će i na edukativnim predavanjima koja obuhvaćaju velik broj tema važnih za društvenu uključenost, pokretanje novih akcija i rad s mladima.

Sama ideja Foruma+ razvijala se kroz nekoliko godina, kako bi se odgovorilo na potrebu veće povezanosti i suradnje mladih katolika iz svih dijelova Hrvatske. Zajednička motivacija jest bolje se povezati u svom djelovanju, te ostvariti kvalitetniju suradnju u nadi poboljšanja života mladih općenito nudeći im kvalitetne sadržaje i projekte koji se temelje na katoličkim vrijednostima.

Sanja Martinović | Bitno.net