Sinoć je u prepunom svetištu Svete Mati Slobode, studentski kapelan don Damir Stojić održao misu zadušnicu za generala Slobodana Praljka, koji si je tijekom jučerašnje osuđujuće presude tzv. “hercegbosanskoj šestorci” oduzeo život.

General Praljak, kojemu je potvrđena kazna od 20 godina zatvora i sudjelovanje u “udruženom zločinačkom pothvatu”, odbio je prihvatiti osudu riječima: “Slobodan Praljak nije zločinac, s prijezirom odbijam vašu presudu”, nakon čega je popio još uvijek nepoznatu smrtonosnu tekućinu.

Kako piše portal Direktno.hr, don Damir je, osvrčući se na presudu, tijekom propovijedi poručio: “Za nas vjernike, na današnji dan nema druge nego produbljivati vjeru u Isusa Krista i živjeti svet život i praštati”.

Potom je istaknuo kako mora upozoriti na dvije stvari koje je uočio na društvenim mrežama i to kao teolog i svećenik.

“S jedne strane Majka Crkva, a ni mi vjernici ne možemo odobriti taj čin koji je napravio general Praljak. S druge strane, primijetio sam osudu. Ni Majka Crkva ne prima pravo osuđivati. Mi ne znamo što se događalo u mislima našeg generala. Možemo se moliti dragom Bogu da bude milostiv prema generalu Praljku. I sam je Gospodin na križu gledao nepravdu i govorio: ‘Oprosti im, Oče, jer ne znaju što čine!’ Zato Majka Crkva moli za Božje milosrđe i oproštenje. Crkva u Hrvata danas moli da uzdignutom glavom idemo naprijed”, poručio je don Damir Stojić.

*Pogledajte više: Je li dopušten crkveni sprovod samoubojica

Bitno.net