Navedenom akcijom, koja će se odvijati diljem Provincije i Hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj, odgovaraju na poziv pape Franje koji je više puta pozvao sve vjernike i ljude dobre volje da pomognu narodu Južnog Sudana kojeg je pogodila velika nevolja.

Ukratko, država Južni Sudan, u kojoj najveći dio stanovništva čine kršćani (katolici), najmlađa je država na svijetu: neovisnost je izborila 2011. godine. Nedavna prošlost ovog naroda puna je krvi i trauma, a pošast rata i danas, nažalost, hara zemljom. Zbog ratnih sukoba mnogi su iselili, dio usjeva je uništen, a veći dio obradivih površina nije ni obrađen/posijan. Zbog svega navedenog u zemlji je službeno proglašena glad!

Dovoljno je istaći samo nekoliko činjenica da se odmah shvati koliko je pomoć narodu Južnog Sudana prijeko potrebna: zbog inflacije hrana je poskupjela 800%; 100.000 ljudi je na rubu smrti, a 40% stanovništva je u opasnosti od gladi (5 milijuna)! K tomu više od 1,000.000 djece boluje od akutne pothranjenosti!

Stoga vas, dragi vjernici ali i svi ljude dobre volje, pozivamo da nam se pridružite i pomognete ljudima u nevolji. Jedan od načina kako to možete učiniti može biti i vaše odricanje od nečega što vam nije nužno potrebno.

Novac koji na takav način uštedite stavite sa strane (možda u neku posebnu kasicu) i donesite ga na Cvjetnicu u crkvu ispred koje/u kojoj vidite plakat za ovu akciju te ga nakon mise, ili preko mise ako to svećenik zatraži, prinesite kao svoj dar. Možete, naravno, novac i direktno uplatiti na račun Marijinih obroka, koji je istaknut na plakatu i kojeg i ovdje donosimo.

Svakako, navedena akcija, kako je zamišljeno, trebala bi doživjeti svoj vrhunac na Cvjetnicu 9. travnja, kada bi se diljem provincije Presvetog Otkupitelja i Hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj na kraju mise/misa, prikupljao novčani prilog za ovu akciju. Sav prikupljeni novac bit će uplaćen na račun Marijinih obroka u Hrvatskoj i Njemačkoj, a iznos javno objavljen. Ako se želite pridružiti našoj akciji, svoj prilog možete uplatiti na sljedeći račun:

Marijini obroci, Donje svetice 46c, 10 000 Zagreb

IBAN: HR7923600001102102666

S naznakom: Za Južni Sudan

Ili ako živite u Njemačkoj, svoj prilog možete uplatiti na račun:

Mary’s meals, Pax-Bank eG Köln

BIC: GENODED1PAX

IBAN: DE42 3706 0193 4007 3750 13

Naznačiti: Spende für den Südsudan

Od srca zahvaljujemo svima koji će sudjelovati u humanitarnoj akciji i svojim prilogom drugima ne samo uljepšati, već i spasiti život!

U našim ste molitvama.

Franjevački bogoslovi provincije Presvetog Otkupitelja & Marijini obroci

Bitno.net

Fotografije: Kate Holt/UNICEF, sva prava pridržana.