Božja pažnja i ljubav prema svakome od nas jedina su konstanta kroz čitav naš život. Bog je bio nazočan u svim okolnostima i zbivanjima kroz koja prolazimo. Uz nas je u svakoj prilici i u svakom trenu: »Ja sam s vama u sve vrijeme do svršetka svijeta«, do zadnjeg trenutka našega života.

Toliko nam je puta došao ususret! U radosti i tuzi, u onome što nam je u početku izgledalo kao nesreća, u prijatelju, u kolegi s posla, u svećeniku koji nas je slušao… »Razmotrite sa mnom to čudo Isusove ljubavi: tu je Gospodin koji nas želi susresti i koji čeka pokraj puta da ga ne bismo previdjeli. Svakoga od nas zove k sebi osobno i razgovara s nama o našim problemima, koji su ujedno i njegovi. On nas potiče da se kajemo, da budemo širokogrudni, ohrabruje nas da budemo vjerni kako bismo se mogli zvati njegovim učenicima.«2

Kao primjer ljubavi ostavio nam je sakramente, »kanale milosti«. Među njima možemo sada na poseban način zahvaliti za one koje češće primamo: sakrament ispovijedi, gdje nam oprašta grijehe, i svetu euharistiju, gdje je odlučio ostati uz ljude u najosobnijem primjeru ljubavi.

Iz ljubavi Bog je svoju Majku dao nama za Majku. Iz ljubavi nam je dao i anđela koji nas štiti, savjetuje i pruža nam svoju pomoć sve do kraja našega životnog puta, gdje nas Bog čeka da nam podari obećani raj, beskrajnu i beskonačnu sreću. Tamo je pripravio mjesto za nas.

Ova meditacija kratki je izvadak iz dnevnih meditacija koje se cjelovite nalaze u knjizi Francisca Carvajala: Razgovarati s Bogom. Svezak II. (Korizma i Veliki tjedan)

[facebook]Ako ne želiš propustiti sutrašnju poticajnu meditaciju klikni like[/facebook]
———————————————
1 Iz 49,15–17. 
2 SVETI JOSEMARÍA ESCRIVÁ, Susret s Kristom