„Budi Božje milosrđe“ karitativna je inicijativa zaklade Pomoć Crkvi u nevolji, u sklopu koje je objavljena i videoporuka pape Franje. U njoj, Sveti Otac poziva sve ljude dobre volje diljem svijeta da čine djela milosrđa „u svakome gradu, svakoj biskupiji i svakoj udruzi“.

„Nama je, muškarcima i ženama, potrebno Božje milosrđe, ali nam je također potrebno milosrđe jednih prema drugima; trebamo pružiti ruke, pomilovati druge, brinuti se jedni za druge i ne voditi toliko ratova. Pred sobom imam dosje koji je pripremila Pomoć Crkvi u nevolji, koja je Papinsko djelo, za činjenje djela milosrđa u čitavome svijetu. Povjeravam Pomoći Crkvi u nevolji taj zadatak … i povjeravam im da pronose duh koji su naslijedili od oca Werenfrieda van Straatena, koji je u svoje vrijeme imao viziju ostvarivanja svijeta tih gesti blizine, dobrote, ljubavi i milosrđa“ – rekao je Papa u poruci.

„Stoga pozivam sve vas da u cijelome svijetu, s Pomoći Crkvi u nevolji, djela milosrđa budu trajna; struktura za neprebrojive potrebe današnjega svijeta. Zahvaljujem vam na svemu što činite. I ne bojte se milosrđa: milosrđe je Božje milovanje“ – kazao je na koncu Papa.

Video možete pogledati ovdje s engleskim titlovima:

Radio Vatikan | Bitno.net