56. svjetski dan sredstava društvenih komunikacija Odbor Hrvatske biskupske konferencije za sredstva društvenih komunikacija, Odjel za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i Hrvatsko društvo katoličkih novinara obilježili su u utorak 24. svibnja na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

Predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za sredstva društvenih komunikacija zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski blagoslovio je novouređeni radijski studio HKS-a. Studio je većim dijelom ostvaren zahvaljujući potpori vlč. Mladena Horvata i donacijama župljana hrvatske župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta u Kanadi te sredstvima Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i Zagrebačke nadbiskupije.

Na početku je okupljene, kao i sve koji su događaj pratili putem digitalnih platforma, pozdravio zamjenik pročelnika Odjela za komunikologiju HKS-a doc. dr. sc. Anto Mikić. “Ovi će suvremeno opremljeni studio i režija, nužni za prikladnu izobrazbu naših studenata, u godinama koje su pred nama biti na raspolaganju svima. Mi smo proteklih godina uložili nemale napore u opremanje ovog studija, a danas molimo i zazivamo Božji blagoslov”, rekao je doc. dr. Mikić.

Biskup Gorski sve je pozdravio uime Velikog kancelara HKS-a zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

“Raduje me što danas mogu blagosloviti ove uređaje na HKS-u koji će biti izvrsno pomagalo studentima komunikologije da znanje usvojeno iz knjiga i predavanja pretoče u praktično djelovanje. Koliko god netko imao prirođene sposobnosti komuniciranja, to je ipak vještina koja se stječe učenjem i radom. Zato se iskreno nadam da će konačni plodovi studija komunikologije biti još bolji rezultati postignuti uz pomoć ovih uređaja”, naglasio je biskup Gorski.

Nakon blagoslova studija, mons. Gorski studentima i profesorima uputio je nekoliko poticajnih misli.

“Vjerujem da će ove kapi vode koje su pale na studio i na vas koji ste ovdje okupljeni, donijeti svoj rod. Molimo zato što vjerujemo u Božji blagoslov, u moć njegove prisutnosti, u snagu njegove blizine. Želio bih da kroz ovaj studio izlazi Riječ koja će oplemenjivati vas koji ćete tu raditi i nas koji ćemo vas slušati. Neka Božji blagoslov siđe na sve nas i neka vas vazda prati na svakom vašem putu i u svakom vašem poslu”, zaključio je biskup Gorski.