Biskupsko ređenje mons. Ante Jozića, imenovanoga naslovnog nadbiskupa Cisse i apostolskog nuncija, bit će 21. ožujka u 17 sati u bazilici sv. Petra u Vatikanu, izvijestila je Splitsko-makarska nadbiskupija. Glavni zareditelj bit će državni tajnik Svetog Oca kardinal Pietro Parolin.

Mons. Ante Jozić unaprijed zahvaljuje svim sudionicima bogoslužja svojega biskupskog ređenja i svima koji će mu se pridružiti u molitvi.

Mons. Ante Jozić rođen je 16. siječnja 1967. god. u Trilju. Za svećenika je zaređen 28. lipnja 1992. god. po rukama mons. Ante Jurića. Tri godine službovao je kao župni vikar u Župi sv. Marka Evanđelista u Makarskoj (1992. – 1995.), a potom ga nadbiskup šalje na studij u Rim (1995. – 1999.). Nakon studija odlazi u Indiju kao tajnik (1999. – 2003.), a potom u Rusku Federaciju kao savjetnik Nuncijature (2003. – 2009.).

Od 2009. do 2019. voditelj je Studijske misije Svete Stolice u Hong Kongu. Papa Franjo je 2. veljače 2019. god. mons. Antu Jozića imenovao nadbiskupom i apostolskim nuncijem. U travnju prošle godine mons. Jozić doživio je tešku prometnu nesreću te se duže vrijeme oporavljao, o čemu je nedavno govorio u velikom intervjuu.

Turistička agencija Ichtis-travel organizira zajednički odlazak na biskupsko ređenje u dva aranžmana (zrakoplovom i brodom), a svi zainteresirani za sudjelovanje više informacija mogu pronaći na niže navedenim poveznicama. Predbilježbe se primaju do 9. ožujka 2020. ili do popune mjesta.

Putem navedenih poveznica pristupa se programu putovanja po danima – sa svim uslugama koje su uključene i koje nisu uključene, važnim napomenama, cijeni, uputama za rezervaciju te online sustavu za rezervaciju gdje se može odabrati način plaćanja.

Bitno.net