biskup Škvorčević

U prostorijama Katoličke osnovne škole u Požegi održan je 29. svibnja sastanak svih roditelja učenika te škole prigodom završetka nastavne godine. Prisutne roditelje i sve učiteljice, učitelje i djelatnike škole pozdravio je ravnatelj Ivica Žuljević, zahvalivši im na svesrdnoj brizi za svoju djecu koju su očitovali tijekom čitave školske godine. Ukratko ih je upoznao s događajima do završetka nastave te istaknuo kako u Godini vjere kao škola želimo na svetkovinu Tijelova javno u procesiji s Presvetim posvjedočiti vjeru, zatim da će 10. lipnja biti misa zahvalnica u Katedrali prigodom završetka školske godine te koncert 12. lipnja u Katedrali u predvečerje blagdana sv. Antuna. Pozvao je roditelje da sudjeluju na tradicionalnom završnom susretu i druženju u Velikoj idućega 8. lipnja te i na taj način doprinesu izgradnji još čvršćeg zajedništva između roditelja i škole.

Na susretu jer bio i biskup Antun Škvorčević koji je u pozdravu izrazio roditeljima poštovanje i zahvalnost za ljubav i žrtvu koju ugrađuju u svoju djecu, za suradnju sa školom u njihovu odgoju i obrazovanju. Podsjetio ih je na specifične odgojne ciljeve katoličke škole kojima je polazište i temelj evanđeoska antropologija i sustav vrijednosti na kojem je izgrađena europska uljudba. Naglasio je kako katoličkoj školi nije cilj samo posredovanje znanja, nego odgoj koji povezuje um i srce te promiče mudrost, pomažući djeci da pravilno primijene svoje znanje.

[facebook]Ako želiš čitati samo bitne informacije, klikni Like![/facebook]

Spomenuo je globalizacijske procese praćene ideologijama koje stavljaju u pitanje brak i obitelj, stvaraju određenu vrijednosnu prazninu i nesigurnost te je pozvao nazočne roditelje da se u demokratskoj slobodi organizirano zauzimaju za pravo na odgoj djece u skladu sa svojom savješću i za vrijednosti braka i obitelji, kako su to ovih dana učinili mnogi u Hrvatskoj potpisujući peticiju inicijative „U ime obitelji” ili Francuzi demonstrirajući u Parizu. Istaknuo je potrebu stvaranja čvrste povezanosti među svima onima u Hrvatskoj kojima je stalo do budućnosti njihove djece i domovine. Spomenuo je da ta povezanost ne smije biti usmjerena protiv bilo koga, nego za vrijednosti koje predstavljaju istinski temelj budućnosti.

Na svršetku susreta biskup je rekao roditeljima da im zadaje svojevrsnu domaću zadaću: zajednički se dnevno pomoliti s djecom kako bi svoj brak i obitelj, napose poteškoće stavili u odnos s Bogom i tako duhovno bili snažniji.

(ika/bitno.net)