Izgledalo je kao obiteljska tragedija – beba je proglašena mrtvom nedugo nakon što se rodila u porodilištu u brazilskom gradu Londrina. Medicinska sestra koja je asistirala pri porodu nije, kako je rekla, imala srca poslati malo tijelo Yasmin Gomes, koja je prestala disati nedugo nakon poroda i koju su doktori neuspješno pokušali oživjeti, u mrtvačnicu. Umjesto toga, stavila je mrtvo novorođenče u kutiju, a potom je ostavila na oltaru bolničke kapelice.

Majka Jennifer bila je izvan sebe. Otac Cleverson Carlos tragičnu je vijest saznao dok je čekao  na bolničkom hodniku. Potom je otišao u kapelicu.

“Vidio sam beživotno tijelo moje male djevojčice. Nisam mogao tamo ostati, Izjurio sam iz kapelice u suzama”, rekao je kasnije.

Nešto manje od tri sata kasnije po djevojčicu je došla njezina baka Elza Silva zajedno sa obiteljskom prijateljicom Rosilis Ferro, vlasnicom mrtvačnice i donijeli su lijes u koji su željeli položiti dijete. Međutim, čim su je uzeli u naručje, ispričala je kasnije novinarima Ferro, beba je pomakla nogu.

“Nisam mogla vjerovati, bio je to jako emotivan trenutak, počela sam se tresti”, rekla je Ferro i dodala kako su odmah pozvali medicinsku sestru.

“Ona nije vjerovala da je mala živa, mislila je kako je riječ o posmrtnom grču. A onda je Yasmin otvorila oči”, rekla je Ferro koja se odmah počela grliti od radosti s bakom Elzom.

“Tvoja beba je živa”, utrčao je netko u sobu majke Jeniffer, koja je bila okružena obitelji koja ju je tješila, i počeo vikati radosnu, čudesnu vijest.

“Nisam znala što da mislim, ostala sam bez reakcije. Ali, poslije nisam mogla suspregnuti sreću”, prisjetila se majka tih nevjerojatnih trenutaka.

Dijete je odmah bilo prebačeno na intenzivnu skrb u obližnju bolnicu gdje je njezino stanje proglašeno stabinim. Liječnici i medicinske sestre nisu mogle vjerovati što se događa.

“Bila je mrtva, uvjeravam vas svi njezini vitalni znaci ukazivali su na potpuno odsustvo života. Bila je plava”, ispričala je sestra Ana Claudia Oliveira koja je dijete ostavila u kapelici.

“Znam da će svi o ovome imati svoje mišljenje, ali samo mi koji smo tu bili znamo što se dogodilo. U 20 godina medicinske prakse nisam vidio ništa slično”, rekao je novinarima doktor Aurelio Filipak koji se zajedno sa svojim timom bezuspješno borio sat vremena da oživi djevojčicu nakon što je prestala disati.

Jennifer Gomes, međutim, povratak u život svoje djevojčice objasnila je kao Božje čudo i to joj je dovoljno.

“Čuda se ne mogu objasniti. Događaju se kada ih Bog želi. Da je bila Njegova volja da ona umre, morali bi to prihvatiti. Ali, On ju je vratio u život, znači mora postojati neki dublji smisao u svemu ovome”, rekla je i dodala kako će svom djetetu dodati drugo ime Victoria (Pobjeda) kako bi obilježila njezino vraćanje u život.

J.I. | Bitno.net