U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju navečer 7. travnja u tunelu Sv. Ilija – Biokovo, upravljajući osobnim vozilom sudjelovao je mons. Ante Jozić, izabrani naslovni nadbiskup Cisse i apostolski nuncij u Obali Bjelokosti, izvijestio je Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije, a prenosi IKA.

Mons. Jozić je vozilom hitne pomoći prevezen u Klinički bolnički centar Split gdje je primljen s ozljedama koje su bile kvalificirane kao teške. Izvršen je kirurški zahvat te je, prema najnovijim informacijama, stanje mons. Jozića stabilno. Liječnici su ustanovili teške ozljede prsnog koša, trbuha, ruku i nogu.

Inače, biskupsko ređenje mons. Ante Jozića planirano je za 1. svibnja u konkatedrali sv. Petra u Splitu.

Kako je sinoć izvijestila Slobodna Dalmacija, do nesreće u tunelu Sv. Ilija došlo je nakon što je 24-godišnji vozač BMW-a prešao u suprotni trak i frontalno se zabio u Citroen. Vozač BMW-a je u večernjim satima preminuo u splitskoj bolnici.

Ovim putem Splitsko-makarska nadbiskupija izražava sućut obitelji stradalog mladića u ovoj prometnoj nesreći, a sve vjernike i ljude dobre volje poziva na kršćansku molitvu i suosjećanje.

Bitno.net