Na blagdan Tijelova, 20. lipnja, u poslijepodnevnim satima mons. Ante Jozić, izabrani naslovni nadbiskup Cisse i apostolski nuncij u Obali Bjelokosti, nakratko je izašao iz bolnice kako bi Gospi Sinjskoj zahvalio na oporavku od teške prometne nesreće.

Mons. Jozića dočekao je gvardijan i upravitelj svetišta fra Petar Klapež, a oglasila su se sva zvona Gospe Sinjske. U pratnji imenovanoga nadbiskupa bili su njegova braća i sestre, župnik i dekan don Stipe Ljubas, i dr. Arsen Pavić, koji je na Odjelu kirurgije Kliničkog bolničkog centra na Firulama u Splitu nakon nesreće operirao mons. Jozića, objavljeno je 23. lipnja na mrežnoj stranici župe sv. Mihovila u Trilju.

MONS. ANTE JOZIĆ POSJETIO SVETIŠTE GOSPE SINJSKE .

Na blagdan Tijelova u poslijepodnevnim satima mons. Ante Jozić prvi…

Objavljuje Župa sv. Mihovila TriljNedjelja, 23. lipnja 2019.

Mons. Ante Jozić teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći u nedjelju 7. travnja u tunelu Sv. Ilija – Biokovo. Papa Franjo imenovao je 2. veljače don Antu Jozića, tada voditelja studijske misije Svete Stolice u Hong Kongu u sklopu filipinske Apostolske nuncijature, naslovnim nadbiskupom Cise i apostolskim nuncijem u Obali Bjelokosti. Za biskupa ga je 1. svibnja u splitskoj konkatedrali sv. Petra trebao zarediti Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin, koji ga je umjesto toga na taj dan posjetio u splitskoj bolnici. Istoga dana apostolski administrator u Hong Kongu, gdje je mons. Jozić proveo posljednjih deset godina službe, kardinal John Tong predvodio je misno slavlje i molitvu za oporavak mons. Jozića u splitskoj katedrali sv. Dujma.

IKA | Bitno.net