Ova školska godina započinje s anđelima. I to crvenima i plavima. Crvenima za djevojčice, plavima za dječake. Ideja je to Zadruge Pontes Salutis, koja je uz Večernji list i 24sata ponudila “đačke anđele” u obliku privjesaka i “anđeoskih informativki”.

– Kršćani vjeruju u anđele, odnosno da svatko ima svoga anđela čuvara, pa smo to odlučili približiti školskoj djeci i to upravo na početku školske godine. Privjesak s anđelom mogu zakačiti za torbu ili staviti na ključeve stana ili školskog ormarića, a u informativka je ilustrirana simpatičnim anđelima s porukama te mogu u njoj napisati i ime svoga anđela čuvara – kaže Dario Tepeš, voditelj Zadruge Pontes Salutis (Mostovi spasa).

– Zadrugu Pontes Salutis pokrenula je skupina članova i prijatelja Zajednice Cenacolo kako bi dala konkretnu potporu mladima koji nailaze na poteškoće pri zapošljavanju, a pogotovo onima koji su u podređenom položaju na tržištu rada. U ovu skupinu ulazi i veliki broj mladih koji su završili uspješno put u Zajednici Cenacolo i uz pomoć Zadruge ulaze u proces resocijalizacije i povratka u normalni društveni život – kaže Tepeš i dodaje kako je prvi konkretan potez zadruge bilo osnivanje keramičke radionice za izradu suvenira.

– Ona uz stalnozaposlene ima i nekoliko slobodnih radnih mjesta za mlade koji su u procesu izlaska iz zajednice. U njoj je danas zaposleno šest osoba, a ukupno je kroz nju u dvije godine prošlo dvadesetak osoba, kojima je u međuvremenu pomognuto pri traženju stalnog zaposlenja. Zadruga uz keramičku radionicu ima namjeru pokrenuti slične inicijative u poljoprivredi i drugim gospodarskim granama – tumači Tepeš, dodajući kako od konkretnih akcija, poput ove sa “školskim anđelima” sav prihod namijenjen je volonterskom centru udruge SKAC i njihovu programu “72 sata bez kompromisa”, kojim se konkretno pomaže ljudima u potrebi.

11885331_824252317690244_4694692426208583939_n– Rad je veliki dar. Zadruga Mostovi spasa upravo promovira rad kao dar i želi podijeliti svoje iskustvo rada s mladima – kaže Tepeš, napominjući kako će se anđeli čuvari moći nabaviti na svim prodajnim mjestima Tiska po cijeni od 9,99 kuna.

Više informacija o anđelima i zadruzi “Pontes Salutis” možete dobiti na Facebook stranici.

Pontes Salutis | Bitno.net